Apple A12 İşlemcili iPhone XS Modelinin AnTuTu Puanı Ortaya Çıktı

Apple tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan iPhone XS, XS Max ve XR modelleri arasından iPhone XS'nin merak edilen AnTuTu performans testi sonuçları ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen büyük bir etkinlik ile tanıtılan üç yeni iPhone modeli iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinde yeni nesil 7 nm üretim sürecine sahip Apple A12 yonga seti kullanılıyordu. Tanıtım sırasında yeni cihazlarının RAM ve pil bilgilerini detaylı olarak açıklamayan şirketin 4 GB RAM kullandığına dair ciddi raporlar ortaya çıkmıştı.

Belkide kullanıcılar tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesi olan Apple A12 işlemcisinin performansı bugün ortaya çıkan AnTuTu raporu sayesinde belli oldu. iPhone XS AnTuTu uygulamasından 363525 gibi oldukça yüksek bir skor alarak bütün Android cihazlarını ve eski Apple cihazlarını geçmeyi başardı.

İşlemci, grafik birimi, arayüz ve bellek puanlamasından sırasıyla 133,561, 150,931, 66,474 ve 12,559 puan alan cihaz bu sayede mevcut en güçlü işlemcilerden biri olan Snapdragon 845 yonga setine büyük bir fark attı. Şuanda Snapdragon 845 işlemci kullanan amiral gemisi cihazlar en fazla 295 bin civarında puan alabiliyor. 

Firmanın geçtiğimiz yıl duyurduğu iPhone 8 Plus ve iPhone X'e güç veren Apple A11 yonga seti ile karşılaştırıldığında toplamda altı çekirdekli Apple A12 işlemcisi neredeyse yüzde 33.3 daha yüksek performans sunuyor.

Apple A12 Bionic işlemcisi Apple A11 işlemcisine kıyasla %15 daha performanslı iki çekirdeğin yanında %50 daha düşük güç tüketimi ile her anlamda verimli bir işlemci gibi görünüyor. Tanıtılan iPhone XS ve XS Max modellerinde 4 GB RAM bulunuyor. Telefonlarda sırasıyla 5,8 inç ve 6,5 inç boyutunda AMOLED ekran panelleri bulunurken diğer taraftan iPhone XR modelinde ise 6.1 inç boyutunda LCD ekran ve 3 GB RAM belleği bulunuyor.

Yakında tanıtılacak olan Huawei Mate 20 serisinde de 7 nm üretim sürecine sahip Kirin 980 işlemcisinin kullanılacağı açıklanmıştı. Diğer taraftan ABD merkezli Qualcomm firması da yeni Snapdragon 855 işlemcisini 7 nm ile üretecek. 2019 yılının akıllı telefon üreticileri için bir hayli çetin geçeceğini söyleyebiliriz.

Whatsapp