Apple A11X Yonga Seti, Octa-core İşlemci ile Gelebilir

Apple'ın yeni yongası Apple A11X'in sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip olacağı iddia ediliyor. Apple da artık çok çekirdekli işlemcilere geçiş yapıyor.

Apple, yeni yonga seti A11 Bionic'i Eylül ayında iPhone X ve iPhone 8 ikilisi ile birlikte duyurmuştu. Cupertino merkezli teknoloji devi genellikle yeni iPad'ler için en yeni yonga setinin X sürümünü üretiyor, bu nedenle ilkbaharda piyasaya çıkacak olan iPad'lerde A11X Yonga setinin yer alacağı iddia ediliyor. 

Apple A11X yonga seti, sektörel kaynaklara göre, sekiz CPU çekirdeğine sahip ilk Apple yonga seti olacak ve TSMC'nin 7nm teknolojisi sürecinde inşa edilecek.

Yeni octa-core CPU'ya sahip Apple A11X yonga setinşn yüksek performanslı üç tane Monsoon çekirdeği ve beş adet de enerji verimliliği yüksek Mistral çekirdeği ile birlikte gelmesi bekleniyor. İlk olarak İPad Pro 2018 modelinde kullanılacağı belirtilen yonga setinin bu nedenle, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinden itibaren sevkiyatına başlanması bekleniyor. 

Tayvan merkezli donanım üreticisi TMSC, son yıllarda Apple'ın tüm yonga seti tedariğinde üstlenmesi ile dikkat çekiyor. Apple'ın yonga seti geliştirme sürecinde TMSC'yi seçmesinde, iki şirket arasındaki yakın ilişkinin etkili olduğu belirtilirken, Apple A11X yonga setinin, Eylül 2018'de piyasaya çıkacak yeni iPhone modellerinde kullanılacak A12 yonga setinin de alt yapısını oluşturacağı iddia ediliyor. 

Whatsapp