Apple 2019 Yılındaki Bütün iPhone Modellerinde OLED Ekran Kullanacak

Apple'ın yeni tanıtacağı iPhone modellerinin hepsinde OLED ekran paneli kullanılacağı iddia ediliyor.

Apple, geçen yıl iPhone X modelinde ilk kez bir OLED ekran paneli kullandı. Şimdi ise Güney Kore merkezli kaynaklardan gelen bilgiye göre ABD merkezli şirket yeni tanıtacağı bütün telefonlarda OLED ekran paneli kullanmak istiyor. OLED ekrana sahip yeni iPhone modellerinin bu sonbaharda tanıtılması bekleniyor. Bu haberler Apple'ın LCD ekran paneli satın aldığı en büyük firmalardan biri olan Japan Display'in (JDI) hisselerinin % 10 oranında düşmesine neden oldu.

Piyasadaki en büyük OLED üreticileri şu anda LG Display ve Samsung Display'dir. Üst seviye modellerin ardından orta seviye modellerde de OLED ekranların yaygınlaşmasıyla beraber fiyatlarda bir değişiklik yaşanması bekleniyor.

Japan Display şu anda OLED ekran panelleri üretmiyor, ancak bir üretim hattını kurmak için bir yatırım bulursa 2019'a kadar OLED ekran panelleri üretimine başlamayı planlıyor. Masayuki Otani Reuters'e verdiği demeçte, Japon hükümetinin Japan Display'i desteklemeye devam edeceğini ancak şirketin OLED üretimi konusunda rakiplerini yakalayamadığını söyledi.

Shinyoung Securities'den bir başka uzman olan Lee Won-sik, OLED'e geçişin bileşen için kaynak çeşitliliği anlamına gelebileceğini söyledi. Bu durum Apple'ın iPhone'ları Kasım 2017'de piyasaya sürdüğü ilk haftalar süren bekleme süresini ortadan kaldırarak iPhone'ların üretimini daha da hızlandıracaktır.

Whatsapp