Apple 2018'de, yeni bir iPhone SE modeli geliştirecek

Apple cephesinden sızdırılan bilgilere bakıldığında, uygun fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çekecek olan yeni bir iPhone SE modeli üzerinde çalışıyor.

Akıllı telefon pazarında kısa süre öncesinde yeni telefon modelleri iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in tanıtımını gerçekleştiren Apple, önümüzdeki ay itibariyle ilk OLED ekranlı modeliyle karşımıza çıkacak. Sektörde sevkiyat bakımından önemli sıkıntılar yaşayan ve liderlik koltuğundaki Samsung'un çok gerisinde kalan Apple firması, giriş ve orta segment kullanıcıları için hazırladığı iPhone SE serisini de güncellemeye hazırlanıyor.


Hazırlanan yeni nesil iPhone SE modelinde düşük maliyetler nedeniyle LCD panelli bir ekran kullanılacağı belirtilirken, ekran üretimi içinse Samsung Display yerine LG Display ile anlaşılması bekleniliyor. Yani nesil iPhone SE modelinin ekran üretimi LG tarafından gerçekleştirilecekken, böylelikle Apple'ın Samsung Display'e olan bağlılık oranında düşüş gözlemlenecek.


Apple bu modelle birlikte son dönemlerde küresel pazarda gördüğü tepkiye bir dur demek ve düşen satış rakamlarını yeniden bu modelle ayağa kaldırmak istiyor. Bakalım firma gerçekten yeni yılda geliştireceği bu modelle birlikte, Huawei firmasına kaptırdığı en çok sevkiyat yapan ikinci cep telefonu üreticisi unvanını yeniden ele geçirmeyi başarabilecek mi?

Whatsapp