Apple, 2018'de iPhone X'in Daha Düşük Fiyatlı Modelini Sunacak

Apple'ın önümüzdeki yıl piyasaya sunacağı modeller şimdiden tartışılmaya başladı. İddialar ise iPhone X'in özelliklerine sahip olan daha ucuz bir iPhone'un piyasaya sunulacağı yönünde.

Çin'de bugün yayınlanan bir habere göre Apple, bu yıl Apple iPhone X'de bulunan bazı teknolojileri gelecek yıl piyasaya sunacağı Lizbon ve Hangzhou kod adlarına sahip olduğu iddia edilen iPhone modellerinde kullanacak. İlgili haberde, Apple'ın Çin'deki pazar payından endişe duyduğu ve düşük fiyatlı bir telefonda birçok iPhone X özelliğini sunarak, ülkedeki pazar payını geri kazanmayı planladığı iddia ediliyor. 

Japonya'daki bir başka popüler Apple merkezli haber yapan web sitesi olan Macotakara ise bu cihazların alt versiyonlarının iPhone X fiyatından 10.000 yen (90 USD) daha düşük fiyata sahip olmasını bekliyor. Gelecek yılın iPhone modellerinin hepsinde OLED ekran ve TrueDepth Kamera bulunması bekleniyor. Face ID, gelecek yılın alt düzey modellerindeki Touch ID'nin yerini alacak.

Apple, Huawei ve Oppo gibi yerli üreticilere karşı Çin pazarında çok sert bir rekabetle karşı karşıya kalırken, Ağustos ayında sona eren üç aylık dönemde iPhone'lar hala ülkede 4.3 puanlık bir pazar payına sahip. Apple'ın Çin'deki % 17.7 pazar payı, Huawei'nin aynı dönemde Çin'deki akıllı telefon pazarının % 31'lik payının gerisinde kalmış durumda. Çin, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olmayı sürdürüyor ancak 64GB iPhone X için 999 USD'lık başlangıç fiyatı birçok Çinli tüketiciyi akıllı telefonu satın almaktan caydırmaya yetiyor.

Whatsapp