Apple, 1.499$'dan Başlayan Fiyatlarla Üç Yeni MacBook Pro Modelini Tanıttı

Merakla beklenen yeni Macbook Pro modelleri nihayet tanıtıldı. Apple üç yeni MacBook Pro Modelini 1.499$'dan başlayan fiyatlarla ve OLED Touch Bar özelliği ile tanıttı.

Beklenildiği üzere Apple sonunda yeni MacBook Pro bilgisayarlarını düzenlenen özel bir etkinlikte resmi olarak tanıttı. MacBook Pro serisi, heyecanla beklenen ve artık bir gereksinim halini alan yeni bir güncelleme aldı. Yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar 13 inç ve 15 inç ekran boyutlarında, Gümüş ve Gri renk seçenekleri ile geliyor. Yeni MacBook Pro modelleri eski tasarım üzerinde geliştirildi ve alüminyum gövdeye sahip. 

MacBook Pro, iki adet 13 inç ekran versiyonuna sahip. Giriş seviye MacBook Pro ile MacBook Air hayranları hedef alınıyor. Giriş seviye MacBook Pro 14.9mm kalınlığında, iki adet Thunderbolt 3 portuna sahip ve 1.360 gram ağırlığında. Altıncı nesil 2.0 gHz dual-core Intel Core i5 işlemci ve Iris Graphics 540 ekran kartı ile gelen cihaz, 8GB RAM ve 256GB SSD'ye sahip. Giriş seviye MacBook Pro dizüstü bilgisayar 1,499$ fiyatla bugünden itibaren satışa sunulacak.

Üst seviye 13 inç ekranlı model de 14.9mm kalınlığa ve 1.360 gram ağırlığa sahip. 15 inç versiyon ise 15.5 mm kalınlığında ve 1.810 gram ağırlığında. Her iki model de şaşırtıcı olmayan bir şekilde önceki modellerden daha hafif ve ince. Ve her ikisi de kendilerinden önceki modellere göre iki kat daha büyük touchpad alanına sahip olmasının yanı sıra 12 inç MacBook Pro ile kullanıma sunulan Butterfly mekanizmasına sahip. 

Touch ID parmak izi ile kimlik doğrulama sistemi güç butonuna entegre edilmiş. Birden fazla kişi parmak izini bu cihaza tanımlayabilir ve macOS kimlik doğrulaması yapılan parmak izine göre oturumlar arasında geçiş yapabiliyor. 

Üst seviye MacBook Pro modelleri ile gelen en önemli yenilik ise OLED Touch şerit oluşturuyor. Bu özellik klavyenin üzerinde bulunuyor ve fonksiyon tuşlarının yerini değiştirmeyi sağlıyor. Bu yeni özellik Touch Bar olarak adlandırılıyor. Touch kullanıcıya Mac ile yaptıklarına dayalı özelleştirilmiş fonksiyonlar gösteriyor. Örneğin bir şeyler yazarken İos gibi kelime önerileri alırsınız ya da tam destekli bir emoji listesi önünüze gelebilir. 

Yeni 15 inç MacBook Pro, Intel'in yedinci nesil Skylake quad-core i7 işlemcisine ve 2,133MHz DDR4 RAM'e sahip. Bu dizüstü bilgisayar Polaris mimarisinde üretilen 4GB VRAM Radeon Pro grafik kartı ile geliyor. 2TB kapasiteli SSD ise %50 daha yüksek 3.1GB/s hıza sahip. 

Üst seviye 13 inç model ise Intel'in Skylake Core i5 veya i7 işlemci seçeneklerine, Iris grafik kartına ve büyük kardeşinde olduğu gibi benzer Ultra hızlı SSD'ye sahip. Her iki dizüstü bilgisayar da 4 adet Thunderbolt 3 portuna, Usb Type-C 3.1 2. nesil ve aynı zamanda DisplayPort 1.2 desteğine sahip. Bağlantı noktalarının herhangi biri şarj etmek için de kullanılabilir. Yeni MacBook Pro bilgisayarlar macOS Sierra sürümü ile çalışıyor ve 10 saate kadar batarya süresi veriyor. 

https://twitter.com/Apple/status/791739615765934080

Üst seviye 13 inç ekranlı MacBook Pro modeli 1.799$ fiyata sahip. 15 inç versiyon MacBook Pro ise 2.399$'dan başlayan fiyatlarla satılacak. Daha pahalı seçeneklerin dağıtımı 2-3 hafta içinde başlayarak. Her üç dizüstü bilgisayar da bugünden itibaren Apple Store üzerinden sipariş edilebilir durumda. 

Whatsapp