Apple 1 milyarıncı iPhone modelini bu sene içerisinde satacak

Apple, 1 milyar iPhone satışı için gün sayıyor...

Apple, teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden bir tanesi ve firma bir çok alanda teknoloji dünyasına yön verme özelliğine de sahip. İlk iPhone ve iPad modelleri ile mobil dünyayı şekillendiren firma satış rakamları ile de dünyanın en değerli şirket ve markalarından bir tanesi.

Firma Steve Jobs önderliğinde kurulmuştu ve ilk iPhone akıllı telfon ise 9 Ocak 2007 tarihinde gelmişti. Steve Jobs'un elinde dünyaya merhaba diyen ilk iPhone modelinin ardından Apple, her sene yeni modeller sunmaya devam etti.

Apple, ilk başlarda 3.5" ekrana sahip olan iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPhone 4S modelleri sunarken, daha sonra 4" seviyesine çıkmış ve iPhone 5, iPhone 5C ve iPhone 5S'i satışa çıkarmıştı.

2014'de ise 4.7" ve 5.5" ekrana sahip iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini sunan firma, geçtiğimiz sene Eylül ayında aynı tasarım ile iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı duyurmuştu. Geçtiğimiz Mart ayı sonunda da firma 4" ekrana sahip yeni modeli iPhone SE'yi tanıttı.

Apple, 2015 senesi sonuna kadar 896 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi ve tahminler firmanın ilk çeyrekte de 50 milyon iPhone satacağı yönünde. Diğer çeyrek için analistlerin tahmini ise 44 milyon ve yaz aylarında da 3. çeyrekte 1 milyar için sadece 10 milyon civarında iPhone satışı kalacak.

İlk Apple iPhone, 2007 senesinde ilk iki günde 270.000 satarken, Eylül ayında 1 milyon seviyesine ulaşmıştı. Kıyaslama yapacak olursak eğer, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ise ilk hafta sonu 13 milyondan fazla sattı.

Whatsapp