App Store'da tüm uygulamalar ücretsiz olarak denenebilecek

Apple uygulama mağazası App Store'un sürümünü 3.1.1'e güncelleyerek, tüm ücretli uygulamaları ücretsiz olarak deneme imkanını sizlere tanıyacak.

Akıllı telefon üretiminin en önemli isimleri arasında kendine yer edinen Apple firması, yeni iOS 12 işletim sistemi güncellemesini resmiyete kavuşturduktan sonra uygulama mağazası App Store hakkında önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Uygulama mağazasındaki ücretli olan tüm uygulamaları ücretsiz olarak test etmenizi sağlayan yeni uygulama mağazası güncellemesini yayınlayan ekip, bu özellikle birlikte uygulama mağazasının gelirlerini arttırmayı hedefliyor.

Şimdiye kadar ücretli olan uygulamaların ücretsiz olarak denenmesine izin vermeyen Apple, tüketicilere bu özelliği belirli sınırlamalar ile birlikte sunacak gibi duruyor. Zaten son dönemlerde iOS işletim sistemli cihaz kullanıcılarının sıklıkla şikayet ettiği konulardan birisi olarak karşımıza bu konu çıkarken, bu özellik uygulama geliştiricilerini mutlu etmeyi de başardı.

App Store 3.1.1 sürümüyle birlikte kullanılmaya başlanacak olan bu özellik, sadece iOS'lu cihazlarda değil MAC bilgisayarları için hazırlanan uygulama mağazasında da geçerliliğini koruyacak. Önümüzdeki her ay itibariyle 10. yaşına merhaba diyecek olan bu uygulama mağazası her hafta 500 milyon kişi tarafından ziyaret edilirken, şimdiye kadar uygulama geliştiricilerine 100 milyar dolardan fazla kazandırmış durumda.

Bakalım Apple'ın hedeflediği gibi bir uygulamaya ücret ödemeden o uygulamayı test ediyor olabilmeniz, gerçekten ücretli uygulama satışlarında artış gerçekleştirecek mi?

Whatsapp