App Store geliştiricileri, Apple'ı protesto ediyor

Apple'ın başı bu seferde uygulama mağazası App Store'uun uygulama gelişticileriyle birlikte derte girdi ve üreticiler protestoya hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasının dev ismi olan Cupertino merkezli Apple firması, popüler uygulama mağazası App Store'un gelişticileriyle birlikte oldukça önemli sıkıntılar yaşayacak gibi duruyor. iOS 11 işletim sistemi sürümüyle birlikte uygulama mağazasının tasarımını baştan aşağıya değiştiren Apple, uygulama geliştiricilerine ise rafine abonelik modeli sunmaya başlamıştı.

iOS 11 ile birlikte 2008 yılından beri uygulama mağazasındaki en köklü değişimi gerçekleştiren şirket, özellikle kendilerini The Developers Union (Geliştiriciler Birliği) olarak tanımlayan bir grup tarafından bu tepkili mesajı aldı. App Store’da bazı değişiklikler yapılmasını talep eden bu grup, Apple'a ise konuyla ilgili bir mail gönderdi.

Bu durum karşısında App Store'da Apple'ın herhangi bir değişiklik yapıp yapmayacağı bilinmezken, The Developers Union (Geliştiriciler Birliği) isimli grubun amacı binlerce üyeyi bir araya getirmek ve WWDC 2018'e kadar 20 bin üyeye ulaşmak. 



Geliştiricilerin Apple'dan talep ettiği en büyük değişikliklerden birisi ücretli uygulamaların ücretsiz olarak kısmi bir şekilde uygulamayı satın alacaklar tarafından kullanmaya imkan tanıyor. Apple'ın geliştiricilerin bu isteklerine ne cevap vereceği merakla beklenilirken, konuyla ilgili açıklamaların WWDC 2018 etkinliğinde gerçekleştirilmesi bekleniliyor.

Whatsapp