Android'in en çok kullanılan sürümü: 6.0 Marshmallow

Akıllı cep telefonu sektörünün en çok tercih edilen işletim sistemi Android'in kullanım raporları açıklandı. Android 7.0 Nougat güncellemesine rağmen en çok tercih edilen sürüm 6.0 Marshmallow.

Her ay düzenli olarak Android sürümlerinin kullanım oranlarını duyuran Google, bu ayda yeni raporu yayınladı. En son geliştirilen Android sürümü olan 7.0 Nougat halen çok yavaş bir hızla dağılırken, işletim sistemi sürümünün bugüne kadar en yavaş dağıtılan güncelleme olduğunu söylersek pekte hata yapmış olmayız.

Halen Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi yüzde 32.3'lük kullanım oranıyla en çok kullanılan işletim sistemi olmayı başarırken, onu ise Android 5.0 Lollipop işletim sistemi yüzde 29.2'lik oranla takip ediyor. 

Android'in 2.3.3 ile 2.3.7 arasında yer alan Gingerbread işletim sistemi sürümü ile 4.0.3 ve 4.0..4 arası sürümleri içeren Ice Cream Sandwich sürümleri de yüzde 1'in altına düşerek neredeyse artık son dönemlerini yaşıyor diyebiliriz.

Tüm yaptığı önemli güncellemelere rağmen Android 7.0 Nougat işletim sistemi yüzde 12.3 ve Android 7.1 Nougat sürümü ise yüzde 1.2'lik bir pazar payına ulaşmış durumda. Yani ikilinin pazar payını topladığımızda yüzde 13,5 gibi beklenmeyen bir rakam ortaya çıkıyor.

Bu sorunun üreticilerin güncellemeyi geç ve sınırlı sayıdaki cihazlara göndermesinden mi yoksa Google bu işletim sistemindeki başarısızlığından mı kaynaklandığı bilinmiyor. Ancak Android'in elini hızlı tutarak Android 8.0 işletim sistemini sonlandırmak ve son kullanıcıya ulaştırmak istediğini de sizlere belirtelim.

Whatsapp