Android ve iOS için Microsoft Photos Companion Uygulaması Yayınlandı

Microsoft, Android ve iOS telefonlardan, fotoğrafları bilgisayarlara kolayca aktarmaya yardımcı olan Microsoft Photos Companion uygulamasını kullanıma sundu.

Microsoft bugün hem Android hem de iOS için yeni bir uygulamayı kullanıma sundu. Bu yeni uygulama "Photos Companion" olarak adlandırılıyor ve uygulamanın adı aslında ne işe yaradığını da açıklıyor. Uygulamanın amacı, telefonunuzdaki fotoğrafları Windows 10 PC'ye kolayca aktarmanıza yardımcı olmak. Bu fotoğraflar, Windows 10 Fotoğraflar uygulamasında kullanılabiliyor. 

Uygulamayı kullanmak için, iOS App Store veya Google Play Store'dan uygulamayı yükledikten sonra, Windows Fotoğraflar uygulamasında gösterilen QR kodunu taramanız yeterli. Gerekli işlevselliğe sahip olduğundan emin olmak için Windows Fotoğraflar uygulamasının Microsoft Store'dan en son güncellemeyi yüklemiş olmak gerekiyor. 

Telefon ve Windows 10 Fotoğraf uygulaması, ilgili barkod taramasından sonra eşleştirildikten sonra, aynı Kablosuz ağ üzerinden toplu olarak birden fazla fotoğraf gönderilebiliyor. Cihazlar arası eşleştirme kalıcı olarak yapılmıyor bu nedenle her fotoğraf göndermek istenildiğinde yeniden eşleştirme yapmak gerekiyor. Ancak bu eşleştirme son derece kolay bir işlem olduğu için sorun olmayacaktır. Resimleri düzenleyebilir, kişiselleştirebilir ve tabi ki Windows 10 Fotoğraflar uygulaması üzerinden arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. 

Bir diğer ilginç özellik ise Windows Fotoğraflar uygulamasında bir video projesine başlayabilir ve bu çalışmaya telefonunuzdan doğrudan resim ve video ekleyebilirsiniz. Microsoft Photos Companion uygulamasını IOS için Apple Appstore ve Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz. 

Whatsapp