Android Üreticileri Ekran Altında Parmak İzi Yerine 3D Algılama Teknolojisi Üzerinde Çalışıyor

Android üreticileri ekran altında parmak izi tarayıcısı özelliğini bir kenara bırakarak 3D yüz algılama özelliği üzerinde çalışmaya başladı.

Analist Ming-Chi Kuo tarafından hazırlanan bir rapora göre Apple tarafından iPhone X modeli tanıtıldıktan sonra ekran altı parmak izi okuyucusu üzerinde çalışan Android üreticileri bu özelliği bir kenara bırakarak iPhone X modelinde olduğu gibi 3D algılama özelliği üzerinde çalışmaya başladı. 

Analist, iPhone'un duyurusundan bu yana akıllı telefon üreticilerinin 3D algılamayla ilgili araştırmalarını üç kata kadar arttırdığını bildirdi. Bu teknoloji güvenlik uygulamalarına ek olarak, Apple'ın Animoji ile birlikte göstermiş olduğu gibi artırılmış sanal gerçeklik kullanımına izin veriyor ve bu nedenle daha kullanışlı ve merak uyandıran bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Ekran altı parmak izi tanıma özelliği yapım aşamasında olan bir özellik ve üzerinden birkaç yıl geçmesine rağmen görünüşe göre halen tam olarak hazır değil, Samsung'un en yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve Note 8 modelinde halen bildiğimiz parmak izi tarayıcısı kullanılıyordu. Apple tarafında ise 3D algılama özelliğini kullanmadan önce iPhone X için optik bir ekran altı parmak izi okuyucusu üzerinde çalıştığına dair çok sayıda söylenti ortaya çıkmıştı.

Samsung, OLED ekranlar için daha uygun olduğu için ekran altı parmak izi okuyucusuna bir sonraki cihazında yer verebilir. Fakat diğer üreticilerin dikkatini 3D algılama özelliği çektiği için bu noktada Samsung değişik stratejiler izleyebilir.

Ortaya çıkan yeni raporlara göre Samsung önümüzdeki yıl piyasaya sunacağı amiral gemisi Galaxy S9 modelinde ekran altı parmak izi okuyucusuna yer verecek. Bu durum Samsung'un esnek OLED panellerini dilediği gibi özelleştirebilmesinden kaynaklanıyor.

Whatsapp