Android telefonu yavaşlatan uygulamalar hangileri?

Android işletim sistemli cihazlarda yaşanan yavaşlama probleminin üstesinden, sisteme yüklenen gereksiz uygulamaları kaldırarak öğrenebilirsiniz. Android telefonu yavaşlatan uygulamalar hangileri?

Akıllı cep telefonları her geçen gün daha üstün işlemci performansı ve daha yoğun bir grafik gereksinimi duymaya başladı. Son dönemlerde akıllı cep telefonlarının bellek hafızaları 10 GB'a kadar artış gösterebilirken, ancak tüm yaşanan bu artışlara rağmen Android işletim sistemli akıllı cep telefonları bazı uygulamalar nedeniyle yavaşlayabiliyor. 

Telefonlarınızı çok daha hızlı bir şekilde kullanmak için belleği yoğun olarak kullanan ve aşırı tüketim yapan uygulamaları sonlandırmanız ve hatta bu uygulamaları telefonlarınızdan kaldırmanız gerekiyor. Bu uygulamalar sadece telefonunuzun performansını değil batarya ömrünü de tamamıyla etkileyebiliyor. Sosyal ağ uygulamarı da sürekli olarak arka planda kendini yenilediği gerekçesiyle, en çok veri tüketen isimler arasındaki yerini alıyor.

Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarınızda ilk olarak Ayaralar sekmesini ziyaret edip buradan Depolama ve Hafıza kısmını ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu listede size hangi uygulamaların ne kadar yer kapladığı sunulurken, hafıza kısmına tıklayıp uygulamalar tarafından ne kadar RAM kullandığını görüntüleyebiliyorsunuz.

Karşımıza çıkan listede uygulamalarımızın ne kadar RAM tüketimi yaptığı genellikle, 3 saat, 6 saat, 12 saat ve 1 gün olmak üzere dört farklı periyotta gösterilir. Buradan yola çıkarak hangi uygulamanın daha yüksek bir yüzde ile RAM tüketimi yaptığını anlayabilirsiniz. Bu listeden bu başlıkları takip ederek, kullanmadığınız ve gerek duymadığınız uygulamaları kaldırabilirsiniz. Telefonunuzu güne başlarken her gün yeniden başlatmanızın arka planda çalışan uygulamanın sisteme olan yükünü azaltacağı için, performans anlamında da oldukça önemli etkisi olacaktır.

Whatsapp