Android telefonu hızlandırmak için ne yapmalıyım?

Android işletim sistemli akıllı telefonununuzu ROOT'suz bir şekilde hızlandırabilirsiniz. Android hızlandırma yöntemlerini rahatlıkla bu kılavuzumuzdan ve sunduğumuz ipuçlarından bulabilirsiniz.

Akıllı telefon dünyasının en çok tercih edilen platformu olarak karşımıza çıkan Android işletim sistemi, her geçen gün daha popüler hale kavuşmayı başarıyor. Android işletim sistemli tüm bilgisayarlar ile akıllı telefonlarda kullanım esnası ardından yavaşlama gösterebilirken, çeşitli yöntemleri kullanarak Android'li cihazları yeniden hızlandırabiliyorsunuz.

Bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için ilk olarak telefona format atmanız önerilirken, ancak format attıktan sonra çeşitli yöntemlerle birlikte telefonunuzun hızını korumanız gerekiyor.

Kullanılmayan yazılımları yüklemeyin: Sık sık kullanmadığınız yazılımları yeniden yedekten yüklemeyin yada yeni kurulum yaptıysanızda bu uygulamalara yer vermeyin.

Ekran animasyonlarına dikkat: Özellikle son dönemlerde hareketli duvar kağıtları görsellik açısından sıklıkla tercih edilirken, bu bizi performans anlamında olumsuz olarak etkileyecektir. Animasyonsuz düz duvar kağıtları hem şarjtan tasarruf ettirir, hemde performansı arttırır.

Güncelleme sıklığı ve gereksiz uygulamaların güncellenmesi: Arka planda güncelleme sıklığı olan uygulamaların güncelleme ayarlarını değiştirebilirsiniz. Her uygulama için 15 dakikanın altında güncelleme sıklığı olması performans artışı sağlayabilir. Gereksiz uygulamaların güncellenmesini bile sonlandırabilirsiniz.

Performans odaklı arayüzleri tercih edin: Android'in saf arayüzü yada telefon üreticilerinin kendi telefonlarında sunduğu arayüzler kimi zaman telefona ekstra olarak yük yüklemektedir. Bu nedenle daha çok performans odaklı olan üçüncü arayüzlerini tercih edebilirsiniz.

Tarayıcı eklentilerine dikkat edin: Özellikle internette veya web tarayıcınızda dolaşırken donmalarla karşı karşıya kalıyorsanız, bu sorunu tarayıcı eklentileri meydana getiriyor olabilir. Bu gibi durumlarda tarayıcı eklentilerinizi kontrol edip gereksiz olanları kaldırın ve hatta çok gerekli değilse herhangi bir tarayıcı eklentisi yüklemeyin.

Güncellemeyi hemen yükleyin: Telefonlarınız için yayınlanan tüm güncellemeleri hızlı bir şekilde telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Çünkü çıkan her güncelleme cihazınızın için önemli güvenlik açıklarını kapatıp, önemli bir performans artışı yaşatabilir.

Whatsapp