Android rehber yedekleme işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Android telefonlarınızda rehber yedekleme işlemini çok kolay, basit ve ücretsiz şekilde yapabilirsiniz. Android rehber yedekleme işlemi nasıl gerçekleştirebilirsiniz?

Android işletim sistemli akıllı telefonlarında rehber yedekleme işlemini nasıl gerçekleştirebileceğinizi haliyle merak ediyorsunuzdur. Telefonunuzun bozulması, kaybolması yada çalınması gibi durumlarda Android rehber yedekleme işlemi hayati bir önlem taşırken, rehberinizi çok zaman harcamadan basit bir şekilde yedekleyebileceğinizi belirtelim.

Rehberinizi yedekleme işlemi ardından yeni cihazınıza çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekken, Android rehber yedekleme işlemini gerçekleştirmek adına farklı farklı yöntemlerin bulunduğunu belirtelim.

Apowersoft telefon yöneticisi ile Android rehberi yedekleme


 Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarınızda herhangi bir ikinci rehber yedekleme uygulamasını kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Android'li cihazlarda Apowersoft Telefon Yöneticisi bu alanda oldukça başarılı uygulamalar arasında görüntülebilirken, tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar.

Bilgisayarınıza Apowersoft Telefon Yöneticisi uygulamasını indirip kurduktan sonra Android telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor. Bu işlem sonrasında rehber numaralarını yönetmek için Kişiler'e tıklamanız gerekirken, sonrasında ise yedeklemek istediğiniz yada tüm rehberinizdeki kişileri seçip Dışa aktar butonuna tıklamanız gerekiyor. Dışa aktarırken size üç farklı format sunulurken 3 farklı dosya uzantı seçeneği sunulacakken, istediğinizi seçebilirsiniz.

Telefonlarınıza bilgisayarlardan bu verileri geri aktarmak içinse, içe aktar yöntemini kullanabilirsiniz.

Google GMail oldukça rahat ve kullanışlı


 Google tarafından sağlanan Google GMail servisine Android servisini yükleyerek, oldukça kolay ve basit şekilde platform farkı olmadan rehberinize erişebilirsiniz. Google Mail'e senkronize işlemini gerçekleştirdikten sonra Ayarlar menüsüne girerek ''Hesaplar ve Eşitleme'' seçeneğine erişmek gerekirken, “Otomatik eşitleme”ni açın ve “Google”na tıklayın.

Kişiler kutusunun işaretli olduğundan emin olmanız gerekirken, senkronizasyon tamamlandığında bilgisayarınızdan yada iOS'lu cihazlarınızdan basit ve kolay şekilde telefon rehberinizi görüntükleyebilirsiniz.  Aynı yöntemle birlikte rehberinizi dilediğiniz cihazınıza çekebileceğinizi unutmayın.

Whatsapp