Android P'nin, iOS'tan kopya çektiği 5 özellik

Google'ın geliştirdiği yeni nesil işletim sistemi Android P, hazırlanırken en büyük rakibi iOS'tan kopya çekmeyi ihmal etmemiş.

1 milyardan fazla aktif kullanıcı sayısı ile dünyanın en çok tercih edilen platformu olarak karşımıza çıkan Android, yeni işletim sistemi sürümü Android P üzerindeki çalışmalara resmi olarak başladı. İşletim sisteminin yayınlanan geliştirici önizleme sürümünü ele aldığımızda, firmanın en büyük rakibi olan iOS'tan esinlenerekte bazı özellikleri dizayn ettiğini ve işletim sistemine eklediğini söyleyebiliriz.

 

İşte Android P işletim sisteminin geliştirici önizleme sürümünde ön plana çıkan ve iOS'tan esinlendiğini düşündüğümüz 5 önemli özellik:

Hızlı ayar ekranı


 Önceki Android sürümüne göre işletim sisteminin kontrol merkezi öğelerinde çok değişiklik yapılmadığını söyleyebiliriz. Ancak yeniden dizayn edilen Hızlı Ayarlar sekmesinin artık biraz daha fazla iOS işletim sistemini andırdığını ve daha şık tasarıma sahip olduğunu söyleyelim.

Sezgisel büyüteç


 iOS'lu cihaz kullanıcılarının yakından tanıdığı sezgisel büyüteç aracı Android platformuna da bu sürümle birlikte gelirken, artık metin düzenleme çok daha hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle imleci dilediğiniz yere koyarak, metinin o bölgesine dikkat çekebiliyorsunuz.

Ekran görüntüsü düzenleyici


 Tıpkı iOS 11 işletim sisteminde olduğu gibi bir ekran görüntüsü aldığınızda bu görüntüyü galeriye gitmeden kolaylıkla işleyebiliyorsunuz. Görüntü üzerindeki herhangi bir bölümü çizebilir, vurgulayabilir ve hatta dilediğiniz gibi kırpabilirsiniz.

Rahatsız etme modu


 Android'e gelen yeni bir özellik olmadığını söylersek pekte hata yapmış olmayız. Ancak yeni güncelleme ile birlikte çok daha işlevsel bir hal aldığını ve artık özelliğin iOS'taki Rahatsız Etme özelliğiyle oldukça önemli benzerlikler taşıdığını söyleyebiliriz. 

Saat göstergesi


 Google Android işletim sisteminde saat göstergesini devamlı olarak sağ kısma konumlandırıyordu. Bu göstergenin karışıklıklara yol açtığı iddia edilirken, saat göstergesi artık Android P ile sol kısımda yer alacak.

Whatsapp