Android Pay şimdi de İrlanda'da sunuldu

Android Pay mobil işletim sistemi İrlanda'da kullanılabilir durumda

Akıllı telefonlar her geçen dönem daha fazla kullanım alanı bulurken, bunlardan birisi de alışveriş dünyası oldu. Artık akıllı telefon kullanıcıları cihazlarının üzerinden kolaylıkla temassız ödeme ile istediklerini mağazalardan alabilmekteler. 

Baktığımızda bir çok açıdan ilk olmakla tanınan Apple, iPhone 6 / iPhone 6 Plus modelleri ile birlikte Apple Pay adındaki mobil işletim sistemini sunmuştu. Bu mobil ödeme sistemi ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılırken, daha sonra Çin başta olmak üzere farklı pazarlarda da kullanılabilir hale gelmişti.

Apple'ın bu mobil ödeme sistemini sunmasının ardından cevaplar da gecikmedi. Güney Kore devi Samsung Pay'i sunarken, bu mobil ödeme sistemi de ilk olarak ABD ve Güney Kore'de yerini almış daha sonra da bir çok farklı ülkede yerini almıştı. 

Apple'a cevap veren firmalardan birisi de Google oldu. Teknoloji devi firma, Android Pay adı ile mobil ödeme sistemi de bazı pazarda şu anda kullanılabilir durumda ve yeni ülkeler kapsama alanına dahil edilmeye devam ediyor. 

Gelen bilgilere Android Pay'in sunulduğu son ülke İrlanda oldu. Visa ya da Mastercard destekli banka kartı ile McDonald's, Eason, KFC ve Tesco gibi firmalar üzerinden Android Pay'i kullanarak alışveriş yapabilmek mümkün. 

Whatsapp