Android Pay Belçika'da kullanıma sunuldu

Google'ın mobil ödeme sistemi Android Pay farklı ülkelerde sunuluyor.

Akıllı telefon pazarında her dönem yeni cepheler açılırken, son dönemde dikkat çeken bu cephelerden birisi de mobil ödeme sistemleri oldu. İlk olarak Apple ile karşımıza gelen mobil ödeme sistemlerinden olan Apple Pay, firmanın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile sunulmuştu. 

Daha sonra Apple'ın karşısına rakipler de tek tek çıkarken, bunların başında da Samsung'un sunduğu Samsung Pay ve Google'ın sunduğu Android Pay geliyor. Samsung Pay, daha önce sadece firmanın kendi bazı üst seviye modelleri ile kullanılırken, kısa süre önce Samsung Pay mini firmadan gelmişti.

Android Pay'e bakacak olursak eğer, adından da anlaşılacağı üzere Android mobil işletim sistemi yüklü cihazlarla kullanılabilen bu mobil ödeme sistemi, Google tarafından yeni ülkelerde sunulmaya devam ediyor. Son olarak gelen bilgilere göre Android Pay, Avrupa'nın önemli pazarlarından birisi olan Belçika'da kullanıma sunuldu.

Carrefour, McDonald’s, Media Markt, ve H&M gibi Belçika genelinde 85.000 perakende satıcı mağazasında Android Pay ile ödemeleri yapabilmek mümkün olacak. Banka olarak ise BNP Paribas Fortis, Fintro ve Hello bank üzerinden gelen MasterCard ve Visa kredi kartları kullanılabilecek.

Ayrıca Deliveroo, TransferWise, ve Vueling gibi mobil uygulamalar içerisinde de mobil ödemeler Android Pay ile gerçekleştirilebilecek.

Whatsapp