Android P Beta nasıl telefonlara indirilir?

Google dün gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte Android P sürümünü duyururken, beta versiyonunu tüm cihazlar için indirilebilir hale getirdi.

Akıllı telefon dünyasının en önemli platformu olarak karşımıza çıkan Android dünyası, dün büyük bir merakla beklenilen Android P işletim sisteminin duyurusunu gerçekleştirdi. An itibariyle cep telefonlarınıza yüklenebilen bu işletim sisteminin beta süreci, sadece daha önceki sürümlerde olduğu gibi Google Pixel'e değil Sony Xperia XZ2, Nokia 7 Plus ve Essential Phone gibi cep telefonlarına da indirilebiliyor.

Android P beta sürümünü cep telefonlarınıza yüklemek sandığınızdan daha kolay ve basitken, ilk olarak cihazlarınızdan https://www.google.com/android/beta adresini ziyaret etmeniz ve ardından ise indirme işlemini gerçekleştirmek için Google hesabınız ile giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra aşağıya doğru ekranı kaydırarak cihazınızı bulup ardından ''+Opt İn'' tuşuna tıklamanız yeterli oluyor.

Bu tuşa tıkladıktan sonra Google karşınıza Şartlar ve Koşulları okuyup onaylamanız gerektiğini belirten bir bildiri ekranı çıkartırken, bu sözleşmeyi onaylayarak Android P Beta programına dahil olabiliyorsunuz. Yazılım güncellemesi bildirimi kısa bir süre içerisinde ekrana yansıtılırken, eğer ekrana yansıtılmadıysa Ayarlar > Sistem > Sistem Güncellemesi menüsü ziyaret ederek güncelleme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Android P Beta güncellemesini cep telefonlarınıza yüklemeden önce 1.2 GB kapasitesinde olup internet bağlantısı gerektirdiğini ve yükleme işlemi sırasında cihazlarınızdaki verilerin kaybolacağı gerekçesiyle cihazınızı yedeklemeniz gerektiğini unutmamanızda fayda bulunuyor. Güncellemenin uyumlu olduğu Android akıllı telefon modellerini öğrenmek için, Adnroid P beta portalını ziyaret etmeniz gerekiyor.

Whatsapp