Android Oreo, internet paketinizi bitirebilir

Android işletim sistemi dünyasının en yeni güncellemesi Oreo'da tespit edilen bir hata nedeniyle internet paketinizin bir anda tükenebileceği ortaya çıktı.

Tanıtımı geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ve mobil işletim sistemi dünyasında bir çığır açan Android Oreo sürümünde tespit edilen bir yazılım hatası nedeniyle kablosuz ağa bağlı olduğunuz halde mobil veri tüketimi gerçekleştirilen bir açık keşfedildi. Wi-Fi bağlantısını gerçekleştirdiğinizde ve Wi-Fi'niz bağlı olduğu halde internet paketinizden veri tüketimi gerçekleştirilirken, bu durumun Google cephesine bildirildiği ve üzerinde çalışmalar yapıldığı belirtiliyor.


Bağlantı birimi olarak Android 8.0 Oreo güncellemesinde Wi-Fi yerine hücresel verinin öncelikli olarak kabul edildiği tespit edilirken, bunun nedeni ise etkinleştirilmiş bir "mobil veri her zaman aktif" anahtarı olarak gösteriliyor. Yani bu durum sürekli olarak yaşanılmazken, özellikle bağlandığınız Wi-Fi ağının çekim gücünün oldukça düşük seviyede olduğunda mobil veriyi aktif olarak kullanıyor.


Android Oreo'da bulunan "mobil veri her zaman aktif" özelliğini devre dışı bırakmanız için ilk etapta cihazınızı geliştirici moduna almanız gerekiyor. Bu hata üzerindeki çalışmaları gerçekleştiren ekip, kısa bir süre içerisinde yayınlayacağı ufak boyutlu bir güncelleme ile birlikte sorunun direk olarak bir seçenek olarak gelmesini sağlayacak.

Bakalım Google bu güncelleme ile karşımıza ne zaman çıkacak ve bu sorunun üstesinden gelecek.

Whatsapp