Android One modeller Nougat güncellemesi almaya başladı

Android 7.0 Nougat Android One modelleri için yayınlanmaya başladı...

Google, Android mobil işletim sistemini bir süredir açık kaynak kodlu olarak geliştiriyor ve her sene de yeni bir sürümü pazara sunmakta. Son olarak Ağustos ayı sonunda Android 7.0 Nougat yayınlanmıştı ve ayrıca Eylül ayı başında da ilk Android 7.0 Nougat'lı akıllı telefon LG V20 olarak duyuruldu.

Şu anda Samsung, HTC, Huawei gibi Android işletim sistemini kullanan firmalar, büyük bir hızla başta amiral gemileri olmak üzere önemli cihazlarına güncelleme olarak Android 7.0 Nougat'ı sunmak için çalışmalarını sürdürmekteler.

Bilindiği üzere Google'ın sunduğu yeni sürümler ve güncellemeler ilk olarak firmanın Nexus serisine gelmekte. Ayrıca erken alan cihazlar arasında Android One modeller de yer alıyor ve gelen bilgilere göre Android 7.0 Nougat Android One için yayınlanmaya başlandı.

Google, bir süre önce Android One adında bir projeyi başlatmıştı. İlk olarak Hindistan'da hayata geçen proje, bazı akıllı telefon üreticilerinin bütçesi yeterli olmayan kullanıcılar için belirli teknik özelliklere sahip olan cihazları belirli bir fiyat etiketi ile sunması esasına dayanıyor. 

Gelen bilgilere göre Android One modellerden bir tanesi olan Cherry Mobile G1 Android 7.0 Nougat güncellemesi almaya başladı. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu haber Nexus cihazlar için fabrika imajlarının sunulmasının hemen arkasından gerçekleşti. Kısa sürede diğer Android One modeller için de benzer haberlerin gelmesini bekliyoruz.

Whatsapp