Android One Kapsamında Yer Alan Nokia 3.1 Plus Duyuruldu

HMD Global bugün düzenlediği bir etkinlik ile Android One kapsamında yer alan orta seviye donanım özelliklerine sahip Nokia 3.1 Plus modelinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Uzun zaman sonra Android işletim sistemi ile piyasaya HMD Global çatısı altında geri dönen Nokia piyasaya sürdüğü Android One cihazları ile kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor. Bugün HMD Global tarafından düzenlenen bir etkinlikte mütevazi donanıma ve fiyat etiketine sahip olan Nokia 3.1 Plus duyuruldu. Telefon ilk olarak 19 Ekim'de Hindistan'da vurulduğu 11,499 RS (155 $) fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Cihazın ilerleyen zamanlarda diğer pazarlarda da satışa sunulması bekleniyor. Sürpriz bir şekilde çentiğe sahip olmayan cihaz 6 inç gibi oldukça büyük bir ekran ile birlikte geliyor. Ne yazık ki çözünürlük noktasında HD + yani 1440 x 720 piksel çözünürlük sunan cihaz bu konuda bazı kullanıcıları üzecektir. Çünkü 6 inç boyutundaki bir ekran için HD+ çözünürlük bir hayli yetersiz kalacaktır.

Nokia 3.1 Plus arka tarafta çift kamera kurulumu ve parmak izi okuyucu ile birlikte gelirken iç tarafta ise MediaTek MT6750 yani Helio P22 işlemcisi ile birlikte gelecek. Sahip olduğu 3500 mAh kapasiteli pili ile iki güne kadar kullanım sunabilecek olan cihazın bu konuda kullanıcıları memnun bırakacağını düşünüyoruz.

Nokia 3.1 Plus'ın kamera detaylarına gelecek olursak cihazın arka tarafında 13 MP + 5 MP çözünürlüğünde çift kamera kurulumu yer alıyor. Ön tarafta ise 8 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. Arka tarafta yer alan 5 MP çözünürlükteki yardımcı kamera bokeh efekti vererek fotoğraflar çekmenize imkan sağlıyor. Android 8.1 Oreo ile kutudan çıkan cihazın önümüzdeki ay içerisinde Android 9 Pie güncellemesi alacağı söyleniyor.

Malzeme kalitesi olarak alüminyum kasaya sahip olan cihaz ön tarafta ise kavisli 2.5D yapıya sahip bir cam sunuyor. Bellek tarafında 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı ile gelen cihazda hafıza kartı desteği bulunuyor. Nokia 3.1 Plus uygun fiyatlı bir cihaz olduğu için microUSB bağlantı noktasına sahip olacak.

Whatsapp