Android O Sürümün Adının Android Oreo Olacağı İddia Ediliyor

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bazı söylentilere ve sızdırılan bilgilere göre Android O sürümünün adı Android Oreo olacak.

Google'ın en yeni Android işletim sistemini, yani Android O sürümünün adını 21 Ağustosta resmi olarak açıklayacak ve ilk resmi kararlı sürümünü Google Pixel cihazları için dağıtmaya başlayacak. Google, Android O'ya ilişkin bir tür duyuru tarihini resmen doğruladı. Google, tüm sosyal medya sayfalarında 21 Ağustos tarihini işaret eden bir açıklama paylaştı. Android O güneş tutulmasının olduğu gün olan 21 Ağustos'ta ortaya çıkacak. Etkinlik, New York City'den canlı olarak yayınlanacak.

Ancak o gün geldiğinde asıl ilgi alanımız Android O sürümünün ismi olacak. Hepimiz, Android işletim sisteminin adlarının bir tür tatlıya dayandığını biliyoruz. Özetlemek gerekirse, önceki sürümlere Nougat, Marshmallow vb gibi çeşitli tatlı isimleri verildi. Muhtemelen Android O sürümüne de Android Oreo adı verilecek.

https://twitter.com/Android/status/898568214564753408

Yeni Android işletim sisteminin adının Android Oreo olacağına dair güçlü kanıtlar ortaya çıktı. Dün Google, Android O için teaser videosunu yayınladığında, dosya adı GoogleOreo_Teaser_0817_noDroids (1) .mp4 olarak belirtilmişti. Eğer Google bir oyun oynamıyorsa yeni Android işletim sisteminin adı Android Oreo olacak.

Bu olayın üzerine popüler sızıntı kaynağı Evan Blass kendi twitter hesabından Android O sürümünün adının Android Oreo olacağını paylaştı. Ancak, hikayede bir terslik var. Google, daha sonra yayınladığı teaser dosyasını Ahtapot olarak yeniden adlandırdı. Yani Google yeni Android işletim sistemine Android Octopus adını verebilir. Fakat Google'ın sürekli tatlı isimlerini kullandığını düşündüğümüz zaman bunun düşük bir ihtimal olduğunu söyleyebiliriz.

Whatsapp