Android O Çıkış Tarihinin 21 Ağustos Olduğu İddia Ediliyor

Geçtiğimiz günlerde Android O sürümünün çıkış tarihinin erteleneceğine dair çeşitli haberler ortaya çıkmıştı. Bugün ise dünyaca ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass önemli bir bilgiyi paylaştı.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde David Ruddock Android O sürümünün çıkış tarihinin daha ileri bir tarihe alındığını ve büyük Android güncellemesinin gecikeceğini iddia etmişti. Bu haberin ardından bir çok Android kullanıcısı büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. Çünkü Android O sürümü ne kadar geç çıkarsa firmalar cihazlarına o kadar geç güncelleme verecek.

Bugün ise dünyaca ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Android'in en son sürümü Android O güncellemesinin 21 Ağustosta piyasaya sürüleceğini takipçileri ile paylaştı. Evan Blass teknoloji alanında bilinen en büyük sızıntı kaynaklarından birisi olduğu için paylaştığı bu haberin gerçeklik payının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

https://twitter.com/evleaks/status/896191945701249024

Android O mevcut Android 7.0 Nougat'ın yerini alacak yeni büyük Android sürüm güncellemesi olacak. Android O, uygulama rozetleri, yenilenmiş ayarlar arayüzü, bildirimleri ertelemek yeni emoji özellikleri ve daha bir çok diğer harika özellikleri içerisinde barındıracak büyük bir Android güncellemesi olacak.

Şuan için Android O sürümünün Android 8.0 sürüm numarası ile beraber geleceği biliniyor. İsim konusunda Android Oreo olması beklenen güncellemenin en kısa süre içerisinde Google tarafından başta Google Pixel cihazları olmak üzere dağıtılmaya başlanması bekleniyor. Pixel cihazlarının hemen ardından duruma göre Google Nexus ve Android One projesi kapsamında yer alan cihazların büyük Android O güncellemesini alması bekleniyor.

Whatsapp