Android Nougat'ın pazar payı oranı oldukça yavaş olarak artıyor

Google'ın yeni Android Nougat mobil işletim sistemi büyümesi oldukça yavaş.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Google Android adındaki mobil işletim sistemini geliştiriyor. bu mobil işletim sistemi başta akıllı telefon ve tabletler olmak üzere bir çok farklı segmentte cihazda kullanılmakta. Google, her sene alfabe sırasına göre adlandırdığı yeni Android sürümünü sunarken, bu sene ise Android 7.0 Nougat gelmişti.

Android 7.0 Nougat Ağustos ayı içerisinde sunuldu ve ilk olarak da Nexus ve Android One modelleri için güncelleme olarak geldi. Şu sıralar Samsung, Sony gibi büyük firmalar Beta olarak Nougat güncellemesini sunarlarken, özellikle de 2017 başından itibaren arka arkaya cihazlar için güncellemenin sunulması bekleniyor.

Henüz Google'ın Android 7.0 Nougat yayılmadan, Android 7.1 Nougat da geldi. Google, yeni Pixel ve Pixel XL adındaki akıllı telefon modellerini Android 7.1 Nougat ile birlikte pazara sunmuştu.

Google her ay Android sürümlerin birbirleri içerisindeki pazar payına dair sonuçları da sunarken, Android 7.0 Nougat sunulmasının ardından geçen 3 aylık süre sonunda sadece %0.3 seviyesine ulaşmış durumda.

Baktığımızda Google'ın daha önceki sürümü olarak Android 6.0 Marshmallow ise %24 seviyesinde. Android Lollipop ise bu sürümler arasında en büyük paya sahip olurken, onun da payının %34.1 olduğu görülüyor. 

Android Ice Cream Sandwich %1.3, Android Jelly Bean %13.7 ve Android KitKat da %25 kullanım oranı ile listede yer alıyor. Ayrıca Android GingerBread'ın %1.3 ve Android Froyo'nun da %0.3 pazar payına sahip olduğunu son olarak ekleyelim.

Whatsapp