Android Nougat İşletim Sistemi Hızla Büyümeye Devam Ediyor

Google tarafından geliştirilen işletim sistemi olan Android'in en güncel sürümü olan Android Nougat Mayıs ayında istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti.

Google tarafından geliştirilen ve dünya üzerinde bir milyardan fazla cihazda aktif olarak kullanılan Android işletim sistemine ait son veriler geldi. Google her ay düzenli olarak Android işletim sisteminin kullanım oranlarını yüzdelik dilimler ile kamuoyu ile paylaşıyor.

Nisan ayını bitirmemiz ile beraber Google yeni Android kullanım oranlarını da yayınladı. Bu veriler oyun veya uygulamaları geliştiricilerinin hangi Android Sürümünün en geniş kitleye sahip olduğunu öğrenmesi ve yazılımlarının hangi sürümler ile uyumlu olması gerektiği noktasında geliştiricilerin oldukça işe yarıyor.

Şu anda Android Lollipop toplamda % 32'lik oran ile en üst sırada yer alıyor ve hemen arkasında %31.2'lik oran ile Android Marshmallow bulunuyor. Hızla yükselişine devam eden Android Nougat işletim sistemi özellikle firmaların amiral gemi modellerine verdiği güncelleme ve piyasaya yeni çıkan LG G6 ve Galaxy S8 gibi cihazların yaygınlaşması ile büyük bir sıçrama yaptı.

Ne yazık ki Android işletim sisteminin özelleştirilebilir yapısı olduğundan ve firmaların kendilerine has arayüzleri olduğundan dolayı Google tarafından dağıtılan Android sürüm güncellemeleri firmalar tarafından oldukça geç bir şekilde cihazlara veriliyor. Buda Android işletim sisteminin en güncel sürümünün kullanım oranlarının hep düşük kalmasına sebep oluyor.

Gingerbread, Jellybean ve Kitkat sürümlerinde yaşanan düşüş gösteriyor ki insanlar daha güncel ve daha yeni işletim sistemine sahip Android cihazlarina geçiş yapıyorlar. Bir kaç ay içerisinde Android Nougat işletim sisteminin kullanım oranı %10 seviyesini geçerek dahada yaygınlaşmaya başlayacaktır.

Whatsapp