Android Nougat Beta Honor 8 için testerlara gönderilmeye başlandı

Huawei, Honor 8 akıllı telefonu için Android Nougat Beta'yı sundu.

Akıllı telefon segmentinin önemli isimlerinden birisi olan Huawei bir yandan yeni ve önemli modellerini pazara sunmaya devam ederken, diğer taraftan daha önce sunduğu önemli modelleri için de Android Nougat güncellemesi sunma çalışmalarını sürdürüyor.

Huawei, kısa bir süre önce yeni bazı akıllı telefon modellerini pazara sundu. Google'ın yeni Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi üzerinde çalışan cihazlardan birisi Huawei Mate 9 olurken, ayrıca bu cihazın daha küçük ve kavisli ekranlı versiyonları da Porsche Edition ve Pro adları ile yine firma tarafından gün yüzüne çıkartılmıştı.

Kısa bir süre önce Huawei Mate 9'un geçtiğimiz sene sunulan selefi Huawei Mate 8 için Android 7.0 Nougat güncelleme çalışmalarının başladığı haberleri gelmişti. Huawei'nin başka modelleri için de Nougat güncellemesi gelecek ve bunlardan birisi de Huawei Honor 8 olacak. Bu cihaz için Android Nougat Beta testerlara sunulmuş durumda.

Beta sürecinin ardından ise büyük ihtimalle de gelecek sene başlarında Huawei'nin bu güncellemeyi final sürüm olarak Honor 8 kullanıcıları için sunması bekleniyor.

Huawei Honor 8 akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran, 4GB sistem belleği, 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi, Huawei HiSilicon Kirin 950 yonga seti, 12MP arka kamera, 8MP ön kamera, 3.000mAh batarya gibi özelliklerle pazara sunulmuştu.

Whatsapp