Android Nihayet Sürükle-Bırak Özelliğine Kavuşuyor

Android platformu nihayet heyecanla beklenen bir özelliğe daha kavuşuyor. Sınırlı noktalarda da Android işletim sistemi sürükle bırak yeteneğine sahip olacak.

Patentler gerçekten harika bir bilgi kaynağı olmaya başladı. Bir çoğu gerçek bir ürüne dönüşmesin olsa da bizlere, teknoloji şirketlerinin üzerinde çalıştıkları projeler hakkında önemli ipuçları veriyorlar. Bu yüzden patent üzerinden gelrn bilgileri her zaman için gerçek olacakmış gibi algılamamalıyız. 

Bununla birlikte yeni bir patent, uygulandığında mantıklı ve harika işler ortaya çıkabilir. Söz konusu patent Google tarafından alında ve "Sürükle Bırak Özelliği" üzerinde şirketin çalıştığını gösteriyor. Aslında zaten halihazırda Android kısıtlı bir sürükle bırak özelliğine sahip ancak bu patentini mevcut özelliği daha da genişleyecek düşünülüyor. 

İnternete sızan yeni dökümanlara göre, Android platformunun bu yeni sürükle-bırak özelliği, metin, görüntüler, dosyalar ve hayal edebileceğiniz başka bir çok şey için çalışacak. Ek olarak bu özellik uygulamalar arasında da çalışabilir. Örneğin, arkadaşlarınızı nerede olduklarını bulmak için Messenger'dan bir restoranın adını işaretleyip Google Haritalar'a sürükleyebilirsiniz. 

Yeni patent bilgilerine göre, bir şeyi sürüklemeye başlarken Android işletim sistemi, türüne göre sürüklenecek bir uygulamayı seçmenize olanak sağlayacak. Örnek olarak, bir görüntüyü sürüklemeye başladığınızda, fotoğraf düzenleme uygulamalarını, mesajlaşma uygulamalarını ve bir görüntüyü bir girdi olarak kabul edebilecek diğer uygulamaları öneri olarak size gösterebilecek. 

Bu özellik, Android akıllı telefonlardaki verimliliği büyük ölçüde artıracaktır. Halihazırda bir telefon numarasını tarayıcıdan Arama uygulamasına kopyalamak için numaraya tıklayıp kopyala yapmak ve Arama uygulamasını açarak yapıştır işlemini tamamlamak gerekiyor. Yeni sürükle bırak özelliği sayesinde metni veya numarayı sürükleyip öneri olarak gösterilecek Arama uygulamasına bırakmanız yeterli olacaktır. 

Android'de sürükle bırak fikri oldukça iyi gibi görünse de, bu özelliği sisteme tamamen entegre etmek çok kolay olmayacaktır. Muhtemelen özellik kullanıma sunulduğunda, uygulama geliştiricilerinin bu özelliğe uygun olarak Güncelleme yayınlamaları  gerekecek. Bununla birlikte, Google bu özelliği gerçekten Android'e getirmeye karar verirse, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesinde çok etkili olacağına inanıyoruz.

Whatsapp