Android N Güncellemesinden Mevcut Android Akıllı Telefonlara ilk Kötü Haber Geldi

Google'ın tanıtımını yaptığı Android N güncellemesinin en önemli yeniliklerinden biri olan özelliğin mevcut cihazlar tarafından desteklenmediği belirtiliyor.

Google'ın geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı Android N güncellemesi hakkında mevcut cihazlar için ilk kötü haber geldi. Gelen bilgilere göre Android N güncellemesinin en önemli yeniliklerinden bir tanesi mevcut cihazlar tarafından desteklenmiyor. 

Bilindiği üzere Google I/O Geliştiriciler konferansında Android N 7.0 güncellemesinin en önemli özelliklerinden biri "kesintisiz güncellemeler" adıyla duyuruldu. Fakat ne var ki bugün Android Police tarafından yayınlanan bir haberde bu özelliğin mevcut cihazların hiç biri tarafından desteklenmediği belirtiliyor. Zira yapılan açıklamaya göre Google’ın Android N tanıtımındaki anahtar kelime "yeni" oluyor. Zira bu özellik sadece "yeni" yani Android N güncellemesi ön yüklü olan akıllı telefonlarda kullanıma sunulacak. 

Android N Kesintisiz Güncellemeler özelliği,  çalışma prensibi nedeni ile teknik olarak mevcut cihazlar tarafından desteklenmiyor. Yapılan açıklamada Kesintisiz Güncellrmeler özelliğinin güncelleme dosyasını cihazdaki "offline izole alan" adı verilen bölüme indirdiği, cihaz yeniden başlatıldığında ise bu dosyalar "online izole alan" adı verilen bölüme taşınarak cihaz yeni sürüm ile çalışmaya başlıyor. 

Fakat mevcut Android cihazların tamamı sadece bir adet ayrılmış izole alana sahip. Bu nedenle Android N güncellemesinin Kesintisiz Güncellemeler özelliği mevcut Android akıllı telefonların hiç biri tarafından desteklenmiyor. 

Aslında bu özelliğin mevcut hali ile satışa sunulmuş durumda olan Android akıllı telefonlara verilebileceği fakat telefonlarda oluşacak fiziksel zarar riskinden dolayı Google’ın bu özelliği mevcut cihazlara vermeyeceği belirtiliyor. 

Whatsapp