Android N Basınca Duyarlı Ekran Desteği ile Geliyor

Google'ın Mayıs ayında gün yüzüne çıkarmaya hazırlandığı Android N güncellemesi hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Google, geçtiğimiz ay Android platformunun bir sonraki büyük güncellemesi olması beklenen Android N güncellemesi için Beta sürecini geliştiricilere açmıştı. Heyecanla beklenen Android N güncellemesi için bir kaç gün önce de ikinci Developer Beta sürümü yayınlanmıştı. Kullanıcılar Android N güncellemesi ile ne gibi özelliklerin geleceğini heyecanla beklerken The Verge'ün ulaştığı bilgilere göre Google, Android N güncellemesi ile birlikte basınca duyarlı ekran desteğine kavuşacak. 

Dünyanın önde gelen teknoloji Haber sitelerinden biri olan The Verge'ün Google'a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre Google, Android N güncellemesi ile birlikte "basınca duyarlı ekran" teknolojisini sunmak için çalışıyor. Şirketten alınan bilgiye göre bu özellik üreticilerden gelen talep üzerine işletim sistemine entegre edilerek güncelleme kullanıma sunulacak. Basınca duyarlı ekran teknolojisinin İşletim Sistemi düzeyinde desteklenmesi sonucunda Huawei'nin yaptığı gibi üreticilerin bu özellik için ekstradan bir geliştirme,sürecine girmemeleri sağlanacak. Bu sayede üçüncü parti uygulama geliştiricileri için de desteğin daha kullanılabilir olacağı düşünülüyor. 

Android  N son geliştirici önizleme sürümü yeni "setDynamicShortcuts (List)" özelliği ile basınca duyarlı ekran teknolojisine sahip olacağına yönelik bazı ipuçları veriyor.  Apple'ın 3D Touch özelliğine benzer bir şekilde ekranda bir ögenin üzerine basıldığında ekranda açılan kısayollarla ek işlevsellikler gösterilecek. Fakat bu özelliğin sadece basınca duyarlı ekranla kullanımı zorunlu olmayacak. Zira bu teknolojiye sahip olmayan ekrana sahip akılı telefonlarda da yukarıdaki videoda gördüğümüz üzere yeni özellik kullanılabilir olacak. 

Whatsapp