Android kullanıcıları, sahte Uber uygulamasına dikkat

Google Play Store uygulama mağazasının bir türlü başı kötü niyetli kişilerden kurtulamıyor. Şimdilerde ise Uber uygulamasına benzer bir FakeApp hazırlandı ve uygulama mağazasına yüklendi.

Tüm dünyada yolcu taşımacılığının en konforlu ve en profesyonel isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Uber uygulaması, dünya çapında oldukça önemli indirme rakamlarına erişmeyi başardı. Halen popüler bir şekilde indirilen Uber uygulaması popülerliği nedeniyle korsanların hedefindeki isim olarak karşımıza çıkarken, bu sahte uygulama ile birlikte kullanıcının kişisel bilgilerinin çalınmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Tamamıyla kötü niyetli uygulama geliştiricileri tarafından hazırlanan bu uygulamanın temel amacının kötü olduğu Symantec’teki araştırmacılar tarafından tespit edilirken, bu sahte uygulama ile birlikte kullanıcıların tüm kimlik bilgileri çalınmaya hazırlanıyor. Sisteme giriş yapan üyelerden kullanıcı kimliğine kayıtlı telefon numarası ile üyelik şifresi istenilirken, bu bilgiler girildiğinde direk olarak bir sunucu içerisinde toplanıyor.

Toplanan bilgiler çeşitli dolandırıcılık işlemlerinde kullanılacakken, iletişim bilgilerinin ise çeşitli reklamlarda kullanılabileceği söyleniliyor. Elde edilen bilgilerin çeşitli yollarla üçüncü şahıslara satıldığı da iddia edilirken, hazırlanan bu FakeApp'de geliştiricilerin izinin sürülemediği de tespit edildi.

Bu durum ile ilgili Google Play Store uygulama mağazası yöneticilerine ve güvenlik ekiplerine bir bildirim gönderilirken, uygulamanın mağazadan kaldırılması için çalışmalara başlanıldığı belirtildi. Bakalım Google bu FakeApp'lerin önüne geçmeyi başarabilecek mi? Yoksa bu durumla birlikte sahtecilik devam edecek mi?

Whatsapp