Android İşletim Sistemli Bütün Nokia Telefonları Android P Güncellemesini Alacak

HMD Global tarafından gelen yeni bir açıklamaya göre piyasadaki bütün Android işletim sistemli Nokia telefonları Android P güncellemesini alacak.

HMD Global, yavaş yavaş Nokia markasını eski günlerine döndürmeyi başarıyor. Yeni Android işletim sistemli akıllı telefonların yanı sıra verdiği sistem güncellemeleri ile de kullanıcıların bir hayli dikkatini çeken firma şimdi de sevindirici bir haberin daha müjdesini verdi. Gelen son bilgiye göre piyasada yer alan bütün Android işletim sistemli Nokia telefonları en yeni Android işletim sistemi olan Android P güncellemesini alacak.

Şirketin şimdiye kadar sürdüğü bütün telefonlar önce Çin'de piyasaya sürülmüş olsa da çok geçmeden Avrupa ve diğer bölgelerde de satışa sunuluyor. Şuan için piyasaya sürülmeyen Nokia X6 modeli kaldı. Bu modelin de yoğun talep karşısında Avrupa ve diğer bölgelerde satışa sunulması bekleniyor.

#ChargedUp etkinliğinde açıklama yapan HMD Global, bugüne kadar piyasaya sunduğu tüm Nokia akıllı telefonlarının bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemesi olan Android P sürümünü alacağını doğruladı.

HMD Global geçtiğimiz yılda bütün telefonlarını Android 8 Oreo sürümüne güncelleyeceğine dair bir söz vermişti. Firma sözünde durarak bütün telefonlarına Android 8 Oreo güncellemesini vermeye başlamıştı. Şimdi de benzer şekilde Android P güncellemesini de en kısa sürede bütün cihazlarına vereceğini söyleyen firmanın sözünde duracağını düşünüyoruz.

Whatsapp