Android ile iOS'a yıl sonuna kadar 157 yeni emoji gelecek

Android ile iOS işletim sistemli cihazlarınızda yer alacak olan 157 yeni emojiyi içeren Emoji 11.0 paketi Unicode tarafından duyuruldu.

Akıllı cep telefonu kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte SMS yavaş yavaş tarihin tozlu raflarına kaldırılırken, yerini anlık mesajlaşma uygulamaları almaya başladı. Anlık mesajlaşma uygulamaları ile birlikte emojiler de hayatımıza daha çok entegre olmaya başlarken, yıl sonuna kadar 157 yeni emojinin daha Android ile iOS işletim sistemli cihazlara entegre olacağı düşünülüyor.

Emoji 11.0 olarak adlandırılan yeni listeye baktığımızda yılın ikinci yarısında Android ve iOS cihazlarında en azında 157 yeni emojinin görüleceği belirtilirken, ilk kez kullanılacak olan farklı saç renklerinin ve hatta karşımıza kel olan insan figürlerinin bile çıkacağı düşünülüyor. Haziran ayına kadar yayınlanması beklenilen bu emoji paketinin, güncellemelerle birlikte cep telefonlarına eklenileceği düşünülüyor.

Hepsini tek bir başlık altında listelememize gerek olmazken, yanmış yüz, sersemletici yüz, kırmızı ve açık tenli kadın, esmer ve kıvırcık saçlı adam, süper kahraman kadın, sivrisinecek ve korsan bayrağı gibi önemli emojilerin yer aldığını söyleyebiliriz.

Lafı fazla uzatmadan sizleri akıllı cep telefonlarınız ve tablet bilgisayarlarınızda yer alacak olan 157 yeni emoji ifadesinin yer aldığı bu liste ile birlikte karşı karşıya bırakalım.

Whatsapp