Android için Chrome 59, Daha Hızlı Yükleme ve Daha Az Bellek Kullanımı ile Geliyor

Google, Android işletim sistemi için Chrome tarayıcının yeni sürümünü kısa bir değişiklik listesi ile birlikte duyurdu.

Google'ın ana tarayıcısının en yeni sürümü olan Chrome 59, kısa bir süre önce Mac, Windows ve Linux için kullanıma sunulmuştu, ancak Android kullanıcıları Chrome 59'un ilk kullanıma sunulmasında atlandı, zira Chrome 59 henüz Android platformu için kullanıma sunulmadı.

Bugün ise Google, Android için Chrome 59'un kullanıma sunulduğunu açıkladı. Google'ın açıkladığı değişiklik listesi çok kısa olmasına rağmen, arka planda yapılan iyileştirmeler önemli değişiklikler içeriyor. 

Google, Nisan ayında, web sayfalarının yükleme hızını %10 veya daha fazla artırması beklenen yaklaşmakta olan bir Chrome güncellemesini ayrıntılarıyla tanıtmıştı. Görünüşe göre, Chrome 59 (59.0.3071.92) sürümü, açıklanan bu iyileştirmeler ve önemli kararlılık düzeltmeleri ile birlikte geliyor.

Google'ın yaptığı açıklamalara göre, Android için Chrome 59, sayfaları çok daha hızlı yüklüyor, ancak güncellenmiş JavaScript motoru sayesinde daha az bellek kullanacağı belirtiliyor. Ayrıca, güncelleme ile Android için Chrome tarayıcıya animasyonlu PNG'ler için tam destek geliyor.

Google Chrome 59'un Android için de kullanıma sunulduğunu açıkladı ancak geliştiriciler, tüm kullanıcıların Google Play Store üzerinden güncellemeye erişmesinin önümüzdeki hafta boyunca sürebileceğini belirtiyor. 

Whatsapp