Android Go Cihazları İçin Snapdragon 429 ve 439 İşlemcileri Geliyor

Gelen son bilgilere göre Qualcomm, Android Go cihazlarına yönelik olarak Snapdragon 429 ve Snapdragon 439 işlemcilerini geliştiriyor.

Snapdragon 845 ya da Snapdragon 710 gibi üst düzey işlemcilerin hakim olduğu akıllı telefon dünyasında Qualcomm gibi şirketler halen düşük seviye yonga setlerini geliştirmeye devam ediyor. Roland Quandt'a göre ABD merkezli işlemci üreticisinin bir sonraki hedefi Android Go cihazları olabilir.

Qualcomm Snapdragon 429 ve Snapdragon 439 olmak üzere iki yeni Snapdragon 400 serisi üzerinde çalıştığı iddia edilen şirketin yakında bu işlemcileri duyuracağı belirtiliyor. İşlemcilerin hızı ve diğer teknik detayları şuan için belli olmasa da Snapdragon 439'un, 2016'da piyasaya sürülen Snapdragon 625'e oldukça benzeyeceği söyleniyor. Yani Snapdragon 439 işlemcisi 14nm üretim sürecinden geçecek ve sekiz çekirdekli bir yapıya sahip olacak.

Android Go işletim sistemi, en basit seviyede düşük donanımlı akıllı telefonlarda akıcı şekilde çalışmayı amaçlayan Android 8.1 Oreo'nun özelleştirilmiş bir sürümüdür. Özellikle 512 MB ve 1 GB RAM belleği kullanan telefonlarda akıcı çalışması için geliştirilmiştir. Ayrıca Android Go işletim sistemli cihazlarda 8 GB veya 16 GB dahili depolama alanı bulunduğundan dolayı bu cihazlarda yüklü gelen uygulamalar da daha düşük boyutlu özelleştirilmiş bir sürüm ile birlikte geliyor.

Diğer taraftan Qualcomm'un Snapdragon 200 serisi işlemcileri halihazırda Android Go cihazlarda kullanılıyordu. Snapdragon 429 ve Snapdragon 439 işlemcilerinden sonra Snapdragon 200 serisine ne olacağı şuan için bilinmiyor.

Whatsapp