Android cihazlarda QuadRooter tehlikesi

Android platformunda yeni hata "QuadRooter" Qualcomm işlemcili Android cihazlarda görülüyor...

Akıllı telefonlar artık teknoloji meraklılarının en çok kullandığı cihazlar oldular ve artık dünya genelinde milyarlarca kişi kişisel bilgilerinin de yer aldığı akıllı telefonları ile çok daha fazla zaman geçiriyorlar. Kişisel bilgilerin ve dosyaların bu cihazlarda bulunması kötü niyetli kişilerin bu cihazı hedef almasının ardında en büyük neden olmakta.

Şu anda dünya geneline baktığımızda Google tarafından açık kaynak kodlu olarak geliştirilen Android işletim sistemi en çok kullanılan işletim sistemi olarak akıllı telefon pazarında liderlik koltuğunda yer alıyor ve bu da Android'in kötü niyetli kişiler tarafından hedef tahtasına oturtulmasına neden oluyor.

Güvenlik konusunda araştırmalar yapan Check Point adındaki firma, oldukça önemli bir Android güvenlik açığının duyurusunu gerçekleştirdiler. QuadRooter olarak adlandırılan bu hata, aslında dört güvenlik açığından oluşan set olarak da değerlendirilebilir. Şu anda dünya genelinde 900 milyonun üzerinde Android işletim sistemi üzerinde çalışan cihazı etkilemiş durumda

Etkilene cihazların ortak noktaları arasında Android işletim sistemine sahip olunması haricinde Qualcomm Snapdragon yonga seti içermeleri de bulunuyor. Samsung Galaxy S7 ve hatta kısa süre önce Blackberry tarafından dünyanın en güvenlikli akıllı telefonu olarak duyurulan DTEC50'nin de bu sorun ile karşılaşan cihazlar arasında yer alıyor.

QuadRooter olarak adlandırılan bu güvenlik hatası sile akıllı telefon ya da tablet tamamen kötü niyetli saldırganların eline geçebiliyor. Sorun ile ilgili olarak Check Point, QuadRooter Scanner adındaki uygulamayı sunmuş durumda ve Android cihaz sahipleri bu uygulama üzerinden sorgulama yapabilirler...

Whatsapp