Android Cihazınızda %20 daha Fazla Pil Ömrü İster Misiniz? Facebook Uygulamasını Silin

Android akıllı telefonlar ve tabletler, Facebook uygulaması sorunu ile karşı karşıya. Ciddi anlamda batarya sorunu oluşturan Facebook uygulaması, performans kaybına da neden oluyor.

Yaklaşık üç buçuk yıl önce, Facebook uygulamasının iOS cihazlarındaki batarya boşaltma sorunlarından sorumlu olduğu ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl Facebook bunu kabul etti ve uygulamanın güncellenmiş bir sürümünün sorunun sınırlandırılmasına yardımcı olacağını söyledi. Ancak bugün Facebook uygulamasını herhangi bir Android cihazına yükleyen kullanıcılar, yeni bir batarya sorunu ile karşı karşıya kaldılar. 

Tech World Zone adlı site son zamanlarda Metal uygulamasını kullanarak Nexus 6P üzerinde Facebook uygulamasını test etti. Bir haftalık testin ardından ortaya çıkan sonuçlarda, uygulamanın telefondan kaldırıldığı her gün için daha fazla batarya kaldığı görüldü. Facebook uygulamasını silmek, Android akıllı telefonlarda batarya sorununu gidermenin yanında performans artışını da beraberinde getirdiği söyleniyor. 

Android'in kendi batarya istatistikleri, Facebook uygulamasını çalıştırmak için kullanılan güç miktarı hakkında herhangi bir bilgi vermese de, uygulama yüklü olan telefon çevrimdışı olsa dahi, arka planda çalışmaya devam ediyor. 

Facebook konuyla ilgili bir açıklama yaparken, uygulama yüklenmiş olan Android telefonların ve tabletlerin performans sorunlarına çözüm bulmak için çalışıyor gibi görünüyor. Facebook'tan aşağıdaki açıklama geldi fakat bu açıklamada pile etki eden sorundan bahsedilmiyor;

Android uygulamamızdan kaynaklanan hız sorunlarıyla karşılaşan bir kaç kişinin bulunduğu haberini duyduk. Bunu araştırıyoruz ve sizi mümkün olduğunca sıklıkla güncelleyeceğiz. Bu sorunların giderilmesine odaklanıyoruz "- Facebook sözcüsü

Facebook erişimine ve daha fazla pil ömrüne önem veriyorsanız, resmi Facebook uygulamasını telefonunuzdan silerek, tarayıcı üzerinden Facebook Mobil sayfasını kullanabilirsiniz. 

Whatsapp