Android Auto, telefonunuza daha fazla hakim olmanızı sağlıyor

Google'ın araç içerisindeki sistemler için geliştirdiği Android Auto, araç kullanırken cep telefonunuza hükmetmenizi çok daha kolay hale getiriyor.

Dünya üzerinde 1 milyardan fazla cihazda aktif olarak kullanıldığı söylenilen Android işletim sistemi, yavaş yavaş hayatımızda her farklı alana giriş yapmaya başladı. Bu bağlamda tıpkı Apple'ın CarPlay uygulamasında olduğu gibi bir uygulama hazırlayan ve bunu Android Auto olarak isimlendiren ekip bu sistemle otomobil üreticilerinin ve sürücülerin daha çok dikkatini üzerine çekmeyi amaçlıyor.

Maalesef henüz resmi olarak Türkiye'de kullanıma sunulmayan Android Auto sistemi, yeni özelliği ile sürücülere büyük kolaylık sağlayacak. Sürüş esnasında cep telefonunuza çok daha basit ve kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayacak olan bu uygulama, Android Auto aktifken telefonunuza ''Hızlıca kaydırma erişimi'' ekliyor. 

Bu özellikle birlikte telefonunuzun kilidini açma derdinden kurtulacakken, işlemleri telefonunuzla hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz sağlanıyor. Bu özellik henüz tam anlamıyla yayınlanmamışken, şu anda bir kısım kullanıcı tarafından kullanıldığı söyleniliyor. Öte yandan sürücülerin dikkatlerinin dağılmasını engellemeyi amaçlayan bu uygulama, kullanıcılarına oldukça fayda sağlayacak gibi görünüyor.  

Android Auto sistemi üzerine titreyen ve her geçen gün bu sisteme gösterdiği ilgiyi bir adım daha ön plana çıkartmayı başaran şirket, sürpriz özelliklerle birlikte sistemin kullanılırlığını arttırmak ve bu alanda da lider olmak istiyor. Bakalım istediğini başarabilecek mi?

Whatsapp