Android 8.0 Oreo Güncellemesi Yüklü Cihazların Sayısı Bir Hayli Yavaş Artıyor

Android 8.0 Oreo ile çalışan cihazların sayısı çok yavaş şekilde artıyor. Halen Android 8.0 Oreo sürümünün pazar payı %1 seviyesini geçemedi.

En yeni ve en güncel Android yazılım sürümü olan Android 8.0 Oreo sürümü yavaş yavaş Android telefonlar için gelmeye başladı. Fakat Google tarafından bu ay paylaşılan rapora göre Android 8.0 sürümü bir hayli yavaş şekilde ilerliyor. Elbette bu konuda firmaların farklı donanım ve yazılım özellikleri kullanması güncellemeyi verme konusunda işleri biraz daha karışık bir hale getiriyor.

Kötü haber şu ki, piyasada Android 8.0 Oreo ile çalışan çok az sayıda Android cihaz bulunuyor. Toplam Android cihazları arasından sadece % 0,7 oranında cihazda Android 8.0 sürümü bulunuyor. Aralık 2017'deki son ölçümlerde bu oran % 0,5 civarındaydı. Yani bir aylık süreçte Android 8.0 sürümü sadece %0.2 civarında bir yükseliş yaşamış. Android 7 Nougat ile çalışan cihazlar ise şuanda pastanın % 26,3 gibi oldukça yüksek bir kısmını oluşturuyor.

Güncel Android Kullanım Oranları


Android 8.0 Oreo % 0.7 seviyesinde (2017 Aralıkta % 0.5)
Android 7.x Nougat % 26.3 (2017 Aralıkta % 23.3)
Android 6.x Marshmallow % 28.6 (2017 Aralıkta % 29.7)
Android 5.x Lolipop % 25.1
Android 4.4 KitKat % 12.8'de
Android 4.1-4.3 Jellybean % 5.6
Android 4.0 Ice Cream Sandwich % 0.5
Android 2.3 Gingerbread % 0.4,

Android Oreo güncelleme hızının bir hayli yavaş kaldığını söyleyebiliriz. İyi haber şu ki Android'in yeni sürümünü almamış bir çok cihaz daha bulunuyor. Bu telefonlar yeni yılın ardından yeni güncellemeyi almaya başlayacaklar. O sebeple önümüzdeki bir kaç ayın ardından Android 8.0 Oreo kullanımında büyük bir sıçrama görebiliriz.

Elbette en yeni Android sürümünün cihazlarda yaygın hale gelmesinin yavaş olması geliştiriciler için kötü bir haber. Google Android işletim sisteminin en büyük sorunu olan güncelleme konusunda Project Treble adını verdiği bir sistem geliştirmişti. Donanım ile yazılım tarafını birbirinden ayırarak firmaların daha kolay bir şekilde güncelleme vermesine imkan sağlamıştı. Fakat bu noktada da bu sefer firmalar tarafından bir çok modelde Project Treble desteğinin olmayacağı açıklanmıştı. 

Whatsapp