Android 8.0 için çalışmalar başladı, bakın adı ne olacak?

Google tarafından geliştirilmekte olan yeni işletim sistemi sürümü Android 8.0 ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Peki ama Android 8.0'ın adı ne olacak?

Android 7.0’ın yayınlanmasının ardından, şimdilerde ise sıra Android 8.0 ile ilgili dedikodulara geldi. Android’in kıdemli başkan yardımcısı olan ve daha öncede Twitter üzerinde gerçekleştirdiği bir iki paylaşımla gündem yaratan Hiroshi Lockheimer, Android 8’in kod adı hakkındaki ilk bilgiyi Twitter üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımla kamuoyuna duyurmuş oldu.


Hiroshi Lockheimer Twitter üzerinden Oreo temalı bir paylaşımda bulunurken, alfabetik sırayla gelen Android'in 8. sürümünün O harfiyle başlayacak olması da akılları tam anlamıyla karıştırdı.

2016 yılının Haziran ayında da Twitter üzerinden bir açıklama gerçekleştiren ve bir sonraki sürümün kod adının ‘‘Nutella’’ olacağını söyleyen Lockheimer’in daha sonra bizlerle eğlendiği ortaya çıkmış ve birkaç hafta sonra Android 7.0'ın isminin Nougat olacağı duyurulmuştu.

Muhtemelen Android 8.0 ile ilgili detaylarda 2017 yılının Haziran ayında duyurulacakken, isminin gerçekten Oreo olup olmayacağını da bu dönemde öğrenmiş olacağız.

Whatsapp