Analistlere Göre iPhone X Modeline iPhone 8 Modellerinden Daha Çok Talep Var

KGI tarafından yapılan analizlere göre kullanıcılar iPhone X modeline iPhone 8 serisinden daha fazla talep gösteriyor.

KGI'den gelen güvenilir analist Ming-Chi Kuo bugün Apple'ın yeni akıllı telefon üçlüsünün satışlarına dair bilgiler içeren ve 2018 yılının başında ki satış performansını öngörmeye çalışan yatırımcılar için yeni bir açıklama daha yaptı.

Kuo, iPhone X'in yılın son çeyreğinde 22 ile 24 milyon adet satacağını ve 2018 yılının ilk aylarında güçlü performansını sürdüreceğini tahmin ediyor. Amiral gemisinin üretimi, gelecek çeyrekte % 35 ile % 45 arasında büyüme göstererek artacak. Bu sayede cihaza olan arz sıkıntısı azalacak. Bu arada insanlar yıllardır iPhone cihazlarında yer alan ev düğmesinin bırakılmasından kaynaklanan kaygılarının asılsız olduğunu fark ettiler. Buda insanların iPhone X modeline karşı olan ön yargılarını kırarak insanların iPhone 8 yerine yenilikçi iPhone X modeli almasını sağlıyor.

Diğer iki yeni iPhone modeline gelince iPhone 8'in beklentilerin altında kalması ve Apple'ın iPhone 8 üretimini 2018'in 1. çeyreğinde yarı yarıya azaltması bekleniyor. Diğer taraftan, iPhone 8 Plus, öngörüleri biraz aşıyor. büyük bir ekran iPhone isteyenler için tek seçenek olmaya devam eden cihaz bu konuda rakipsiz gibi görünüyor.

Yine de, Kuo, Apple'ın ve üretim ortağının Hon Hai'nin üretim artırmaya yardımcı olmak için iPhone 8 Plus üretim hatlarını değiştirerek iPhone X üretim hattına dönüştüreceğini öngörüyor. Yılbaşından önce 25 milyon civarında yeni iPhone modellerinin satılmış olması bekleniyor. Elbette analistler genellikle doğru tahminlerde bulunamayabiliyor fakat gerçeğe yakın değerler öngördüklerini söyleyebiliriz.

Whatsapp