Analistlere Göre Apple, 2018 ve 2019 Yıllarında 440 Milyonun Üzerinde iPhone Satacak

Analistler, Apple'ın 2018 yılında 220 milyon adet iPhone satışı yapacağını belirtiyor. Cupertino merkezli şirketin 2019 yılında sa aynı rakamlara ulaşması bekleniyor.

Uzun zamandır Apple ile ilgili araştırmalar yapan analist Gene Munster, Apple'ın artık daha çok iPhone satışına imza atacağı yeni bir döneme girdiğini düşünüyor. Gene Munster, Apple’ın ileriye yönelik gücünün servis ve sürdürülebilir iPhone satışlarıyla ilgili olacağını ve diğer ürün satışlarının şirketin yükselişine etki etmeyeceğini tahmin ediyor. 

Bu aslında, şirketin akıllı telefon satışlarının zirveye çıkacağını söylemenin farklı yolu gibi görünüyor. Tabi sonsuza kadar süren bir satış yükselişi imkansız. 

Munster, Apple’ın hem 2018 yılı, hem de 2019 yılında 220 milyon adet iPhone satışı yapacağını tahmin ediyor ve halihazırda 800 milyon iPhone'un kullanımda olduğunu belirtiyor. Gene Munster'ın bu yıl ve önümüzdeki yıl için tahmini olan 220 milyon adetlik iPhone satışı, Wall Street analistlerinin de hemfikir olduğu ortak görüşü. 

Analist, Apple'ın şu anda özellikli telefonlara sahip olan kişileri iPhone cihazlara geçmeye ikna etmede çok başarılı olacağını düşünmüyor, ki bu da fiyat farkı dikkate alındığında mantıklı bir tahmine benziyor.

IPhone, önümüzdeki birkaç yıl içinde, % 0 ila 5 aralığında öngörülebilir gelir ve satış büyümesi ile Apple için istikrarlı bir iş ortamı oluşturacak. Bu istikrarlı taban, gelişen hizmetler için temel teşkil edecektir.

Whatsapp