Amiral Gemisi Televizyonu OnePlus TV'nin Özellikleri Sızdırıldı

Amiral gemisi katili sloganıyla akıllı telefonlarını piyasaya süren OnePlus yakın zamanda OnePlus TV modeliyle televizyon sektörüne girmeye hazırlanıyor.

Piyasaya sürdüğü üst düzey donanımlı akıllı telefon modelleri ile dikkatleri üzerine çeken firmalardan biri olan OnePlus yakın zamanda bu başarısını televizyon pazarına giriş yaparak tekrarlamak istiyor.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan raporlarda şirketin akıllı televizyon ile TV pazarına giriş yapacağı belirtiliyordu. Bu bilgilerin ardından şirket OnePlus TV'nin 55" QLED ekrana sahip olduğunu doğrulamıştı. Şimdi ise bu televizyon ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

MediaTek MT5670 işlemciye ve Mali-G51 grafik birimine sahip olan televizyonda ayrıca 3 GB RAM belleğinin yer aldığını görüyoruz. Android 9.0 Pie işletim sistemi ve FHD çözünürlük ile gelen telefon gerektiği zamanlarda 4K çözünürlüğe kadar çıkabiliyor.

OnePlus CEO'su Pete Lau yaptığı bir röportajda OnePlus TV'nin gelişmiş bir kullanıcı arayüzü ile geleceğini ve OnePlus akıllı telefon kullanıcılarının daha fazla deneyim yaşayabileceğini açıklamıştı.

Bu televizyonun Xiaomi'nin uygun fiyatlı modelleri gibi değil Samsung ve Sony'nin üst seviye modelleri gibi yüksek performanslı ve fiyat konusunda da biraz pahalı olacağı belirtiliyor. Yani akıllı telefonlarında yaşattığı üst seviye hissiyatı ve performansı televizyon modelinde de göreceğiz.

İlk olarak Hindistan ve Çin pazarında satışa sunulacağı söylenen televizyonun daha sonrasında hangi ülkelerde satışa çıkacağı şimdilik bilinmiyor. Ülkemizde bir dönem ithalatçı firma garantili olarak akıllı telefonları satılan OnePlus markasının televizyonlarını Türkiye pazarında görüp göremeyeceğimizi şimdilik bilmiyoruz.

Whatsapp