Amiral Gemisi Nokia 9'un 3 Boyutlu Görüntüleri Ortaya Çıktı

HMD, amiral gemisi Nokia 8'i duyurmuş ancak bu cihaz beklenen ilgiyi görmemişti. Şirketin 2018 yılı başında duyurması beklenen yeni amiral gemisi Nokia 9 ise tasarımı ile beklentileri karşılayabilir.

Nokia markası, Finlandiya merkezli şirket HMD Global sayesinde yeniden akıllı telefon pazarına geri döndü. Nokia 3,5 ve Nokia 6, gelişmekte olan pazarlarda uygun fiyatları ile olumlu bir tepki aldı. Güçlü teknik özelliklere sahip olan Nokia 8 ise agresif bir fiyat etiketi ile satılıyor. Buna rağmen Galaxy S8 gibi amiral gemisi akıllı telefonlarda rekabet edebilmesi mümkün görünmüyor. Ancak son gelen bilgiler, HMD Global'in Nokia 9 adı verilecek yeni akıllı telefonu ile aradaki farkı kapatmayı hedeflediği düşünülüyor. Bugün, Steve Hommerstoffer adlı sızıntı kaynağı tarafındsn elde edilen Nokia 9 3D görselleri ortaya çıktı. 

Steve Hommerstoffer (@OnLeaks) tarafından paylaşılan bilgilere göre telefonun boyutları kabaca: 140,9 mm x 72,9 mm x 7,5 mm civarında. Nokia 9 genel olarak ince olsa da, kamera çıkıntılı ile kalınlığı 8.9 mm ile en üst düzeye çıkıyor.

Kaynaklara göre HMD Global, Nokia 9 ile çerçevesiz ekran tasarımına adım atmaya hazırlanıyor. Ekranın tam olarak boyutları ve çözünürlüğü bilinmese de Galaxy S8'in ekranına benzer bir çerçeve tasarımına sahip olduğu iddia ediliyor. Yine iddialara göre Nokia 9, 5.5 inç büyüklüğünde ve Quad HD çözünürlükte AMOLED ekrana sahip olacak. İşlrmciler tarafında en popüler amiral gemisi işlemcisi olan Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga seti yer alırken, cihazın 4GB RAM ve 64GB ile 128GB dahili depolama alanı seçeneği sunması bekleniyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=hZ9BRvBG4TM

Nokia 9'un kamera özellikleri tarafında ise çözünürlüğü bilinmeyen ve dikey konumda yerleştirilmiş bir çift kamera kurulumu yer alacak. Ancak tahminlere göre bu kameraların 12 veya 13MP Zeiss lensli sensöre sahip olması bekleniyor. 

Hee ne kadar iyi akıllı telefonlar yapsanız da akıllı telefon pazarında ilk tercih olmak için en önemli etken hiç şüphesiz fiyat olacak. Nokia 9'un fiyatı hakkında şu anda herhangi bir detay bulunmuyor ancak Nokia 8'in fiyatı göz önüne alındığında Nokia 9'un çok da rekabetçi bir fiyata sahip olacağı söylenemez. 

Whatsapp