AMD'nin ilk Polaris mimarisindeki ekran kartı RX 480 duyuruldu

AMD, yeni nesil ekran kartı RX 480'i gün yüzüne çıkardı.

PC segmentinde sunduğu işlemciler ile adından söz ettiren AMD, ayrıca ATI'yi bir süre önce bünyesine katarak, grafik işlemci ve ekran kartı üretimine de geçiş yapmıştı. Firma her dönemde yen modeller sunmaya devam ederken, şimdi de AMD'den RX 480 duyurusu geldi.

Yeni RX serisinin içerisinde yer alan AMD RX 480, ayrıca firmanın geliştirdiği Polaris makro-mimarisi ile gelen ilk grafik kartı olma özelliğine de sahip.

AMD RX 480 ekran kartının fiyatı hakkında da bilgi vermek gerekirken, 4GB bellek ile gelecek olan modelin 199$ fiyat etiketi ile satın alınabileceğini belirtelim. Özelikle de sanal gerçeklik deneyiminin PC donanım açısından düşük seviyeye getirilmesi için başlatılan projenin ilk ayağı olarak bu durumu değerlendirebiliriz.

AMD RX 480 14nm FinFET teknoloji ile üretilen ilk ekran kartı olma özelliğine de sahip ve ayrıca 4. nesil GCN mikro mimarisi içeriyor. Temel model 4GB GDDR5 VRAM ile sunulurken, ayrıca 8GB GDDR5 bellek içeren bir başka versiyon da bulunmakta. 

256GB/s bellek veri yolu genişliğine sahip olan yeni ekran kartı HDMI 2.0a portu, 3 DisplayPort 1.3 konnektörü içeriyor. 150W güç tüketimi değerine sahip olan AMD RX 480 tek altı-pin konnektör desteğine sahip.

Bu yeni AMD RX 480 ekran kartı ile ilgili olarak daha detaylı bilgilerin ise bu ay sonunda gün yüzüne çıkacağını da ekleyelim.

Whatsapp