Amazon, çok yakında Apple Music ve Spotify'a rakip olacak

Online perakende devi Amazon farklı segmetlerde faaliyet göstermeye devam ediyor.

Akıllı telefon kullanıcıları son dönemde özellikle müzik platformlarına büyük ilgi gösterdiler ve Spotify büyük bir yükseliş kaydederken, geçtiğimiz sene yazın Apple da bu segmente adımını attı. Firma iPhone modellerinin yardımı ile Apple Music adındaki müzik servisinin kullanıcı sayısını arttırırken, ayrıca Android başta olmak üzere farklı platformlarda da kullanılabiliyor.

Ayrıca bir süredir Samsung'un da kendi müzik servisi ile Apple'a rakip olması beklenirken, Samsung'un Tidal'ı satın alma yönünde çalışmalar içerisinde olduğu yönünde bilgiler gelmişti. 

Diğer taraftan farklı firmalar da müzik endüstrisinde yer alma arzusunda ve bu firmaların başında da online perakende devi Amazon olmakta. İlk olarak kitap satışı ile başladığı ticaret hayatına daha sonra sayısız ürünü sığdırmış ve ABD dışında bir çok önemli ülkede de faaliyet göstermeye başlamıştı.

Reuters üzerinden gelen bilgilere göre Amazon, çok yakında Apple Music ve Spotify'a rakip olarak adından söz ettirecek.

Henüz Amazon'un online müzik servisi hakkında çok fazla bilgi bulunmazken, aylık olarak 9.99$ fiyat etiketi ile sunulması bekleniyor. Ayrıca Apple Music ya da kısa süre önce Spotify'da da yer alan aile planı da 14.99$ seviyesinde gelebilir.

Amazon'un yeni online müzik servisi ayrıca büyük oranda firmanın Amazon Echo, akıllı hoparlörünü de hedefleyecek ve bu cihaz için özel yeteneklerle gelmesi bekleniyor.

Whatsapp