Amazon, alışverişte çığır açacak teknolojisini getiriyor

Amazon yeni ‘Just Walk Out’ teknoloji ile yeni bir dünyanın kapısını aralıyor.

Teknoloji dünyası günden güne gelişmeye devam ederken, insanların hayatlarını kolaylaştıracak yepyeni teknolojiler, dünyamıza girmeye devam ediyor. Özellikle alışveriş oldukça sıkıntılı olurken, son dönemde internet üzerinden sadece bir tık ile yapılan alışverişler artarak, insanlar tarafından kullanılmaya devam ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=NrmMk1Myrxc

Ancak yine de özellikle de süpermarketlerde insanlar raflardan ürünleri alarak alışveriş arabaları, ya da çantalarına attıkları alışveriş stili de sürerken, bu alanda da yeni teknolojilerin etkileri görülüyor. Baktığımızda bir çok markette artık kasiyersiz olarak insanlar kendi ürünlerini kendileri faturalandırarak, ödemelerini yapıyorlar.

Online perakende satıcılar arasında zirvede yer alan isim olan Amazon da yeni teknolojiler üzerinde çalışmalarını sürdürürken, şimdi de alışverişi daha basit hale getirecek yeni teknolojisi ‘Just Walk Out’ üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 

‘Just Walk Out’ adındaki bu teknoloji de insanlar sadece girişte akıllı telefonları üzerinden uygulamayı okutarak, market alanına giriş yapıyor ve raftan istedikleri ürünleri alarak, çıkıp gidiyorlar. 

Amazon Go adındaki uygulama ile market alanına girin kişinin, sensörler, bilgisayar uygulamaları ve yazılım sayesinde raftan aldığı ürün uygulama üzerinden ödeniyor. Çıkmadan vazgeçilerek, ürün geri koyulursa, yine sistem bu durumu algılıyor ve uygulamada faturadan bu ürün çıkartılıyor.

Şu anda Amazon'un evi olan Seattle'da ilk mağaza, çalışanlara Beta Program dahilinde açılmış durumda. Halka dönük ilk mağazanın ise 2017 senesinde geleceği kaydedilmekte.

Whatsapp