Altı Ayın Ardından Galaxy S8 ve S8 Plus Modellerinin Pazar Payı Açıklandı

Samsung'un bir çok akıllı telefon modelinin yer aldığı pazar payı oranları ortaya çıktı. Listede altı ayın ardından Galaxy S8 ve S8 Plus modelleri de yerini aldı.

Bir reklam ağı Samsung modellerinin de içerisinde yer aldığı önemli bir Android pazar payı araştırması yapmış ve bunun bir çok detayını paylaşmış. Raporda özellikle piyasaya çıkmasının ardından altı ay geçen Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri dikkat çekiyor.

ABD'de Samsung için şuanda en önemli pazar ürünü olan S8 serisi, % 5.8, S7 serisinin yaklaşık yarısı (% 10.3) kadar paya sahip. Daha eski model olan S5 ise % 4.6 seviyesinde bir pazar payına sahip. Kanada'da Galaxy S7 ve S7 Edge modelleri toplam % 12.6 pazar payına sahipken, S8 serisinin toplam payı % 5 seviyesinin altında. Her iki ülkede de S7 serisi en çok pazar payına sahip cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

İngiltere'de S7 Edge üst sıralarda değil. 2016 model cihazların toplam payı % 15.4 civarında iken 2017 modellerin ise payı % 6 seviyesinde seyrediyor. Almanya'da Galaxy S8 Plus % 2'nin altında bir paya sahipken, S8 ise % 3.1 pazar payına sahip. S8 modelleri İsviçre'de % 8,6, Norveç ve İsveç her ikisinde de % 6,8 pazar payı ile karşımıza çıkıyor.

Altı ay sonra Galaxy S8 ve S8 Plus pazar payına baktığımızda dünya genelinde büyük bir artış olduğunu görüyoruz. Elbette zamanla eski modellerin yerine Galaxy S8 serisi en popüler cihaz haline gelecektir. Galaxy J3 (2016), şaşırtıcı bir biçimde Fransa'nın en çok pazar payına sahip Android telefonlarından bir tanesi oldu. Ancak, S7 ve S7 Edge modelleri ise % 4.1 ile % 7.4 oranında bir pay kazandı. S8 serisi ise ilk 10 sıraya bile giremedi. İspanya ve İtalya için de aynı durum söz konusu. İtalya hakkında ilginç olan şey ise ülkedeki en popüler Android akıllı telefonun % 4.2 oran ile Galaxy S III modelinin olması oldu. Bu modeli S7 Edge % 3.7 pazar payı ile takip etti.

Doğuya bakacak olursak Güney Kore'de Galaxy Note 5 % 7.8 gibi bir orana sahip iken yeni Galaxy S8 telefonları % 4.7'lik bir paya sahip. Bu şaşırtıcı, çünkü Samsung genellikle kendi memleketinde daha yüksek pazar payına sahip olurdu. Diğer ülkelerde en tepede her zaman Samsung markası yer almıyor. Huawei bu noktada Avrupa'da oldukça güçlü gibi görünüyor.

Whatsapp