Alcatel’in Windows 10 Mobile Amiral Gemisi Wi-Fi Sertifikası Aldı

Windows 10 Mobile platformu, Alcatel’in duyurusunu yapacağı yeni amiral gemisi Alcatel IDOL 4 Pro modeline hazırlanıyor.

Microsoft,  mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile ile yeni üreticileri kendi ekosistemine çekmek için önemli yatırımlar yaptı. Son dönemde bunda da başarılı olan firma yeni üreticilerin Windows 10 Mobile akıllı telefonları piyasaya sunmasını sağladı. Bu üreticilerden biri de Çin merkezli TCL bünyesinde faaliyet gösteren Alcatel oldu.

Alcatel’in Android işletim sistemi ile piyasaya sunduğu Idol 4S modelini Windows 10 Mobile işletim sistemi ile de satışa sunacağı belirtiliyordu. Hakkında bir çok haber yapılan ve Benchmark sitelerinde ortaya çıkan bilgilere göre Alcatel IDOL 4 Pro adını alacağı iddia edilen cihaz, bu sefer de Wi-Fi sertifikasında ortaya çıktı.  

Qualcomm'un Snapdragon 820 yonga seti,  4GB sistem belleği,  64GB dahili depolama alanı,  21MP arka kamera,  8MP ön kamera ve 5.5-6 inç 1080p ekrana sahip olacağı iddia edilen Alcatel IDOL 4 Pro,  günümüz şartlarında en yüksek bağlantı hızını sağlayan WiFi ac sertifikası aldı. 

Alcatel IDOL 4 Pro W10M Özellikleri: 

  • Ekran: 5.5-6 inç 1080p AMOLED ekran 
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 820 2.15 gHz dört çekirdekli işlemci  
  • Grafik: Adreno 530 GPU 
  • Kamera: 21MP arka kamera / 8-10MP ön kamera 
  • Bellek: 4GB RAM 
  • Depolama: 64GB dahili depolama alanı 
  • Tasarım: süper İnce metal gövde 

Alcatel IDOL 4 Pro'nun Wi-Fi ac sertifikası alan modeli kayıtları T-Mobile adına görünüyor. Cihazın sadece Amerika Birleşik Devletleri pazarında mı T-Mobile için sunulacağı yoksa global versiyonun da olup olmayacağı bilinmiyor. Windows 10 Mobile Redstone (rs1) güncellemesi ile sunulacak olan Alcatel IDOL 4 Pro akıllı telefon,  ayrıca gelişmiş Continuum desteğine de sahip.

Fakat,  telefonu tanıtmak için Windows 10 Mobile Redstone güncellemesini bekleyen Alcatel’in bunun için Temmuz ayının sonunu beklemesi gerekecek. Bu durumda Alcatel IDOL 4 Pro W10M amiral gemi akıllı telefon, Ağustos ayından önce satışa çıkmayacak diyebiliriz. 

Whatsapp