Alcatel IDOL 5 Teknik Özellikleri ve Fiyatı, Resmi Duyuru Öncesinde Sızdırıldı

Alcatel'in yeni amiral gemisi olması beklenen Idol 5'in fiyatı ve teknik özellikleri hakkında detaylar IFA 2017'de yapılacak resmi duyuru öncesinde ortaya çıktı.

Alcatel'in Eylül ayındaki IFA 2017 Tüketici Elektroniği Fuarında tanıtımını yapacağı yeni akıllı telefon modelleri hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Yakında çıkacak olan akıllı telefonların en güçlüsü cihaz olan Alcatel Idol 5, yakın zamanda GFXBench'de TCL 6058 model numarası ile görülmüştü. 

Alcatel IDOL 5, Android 7.0 Nougat işletim sistemi altında çalışan orta seviye bir akıllı telefon olacak. Teknik özellikleri göz önüne alındığında ne yazıkki oldukça pahalı bir akıllı telefon olacak. Alcatel Idol 5'in Avrupa'da yaklaşık 400 avrodan başlayan bir fiyat etiketine sahip olacağı iddia ediliyor. 

MediaTek'in 1.3 gHz Octa-Core CPU'ya sahip MT-6735 yonga setinden güç alacak Alcatel IDOL 5, 3GB RAM ve microSD kart ile genişletilebilir 16GB dahili depolama alanına sahip olacak. 

Alcatel Idol 5, full HD (1080p) çözünürlüğe sahip 5,2 inç IPS ekran ve 2.800 mAh batarya ile destekleniyor. Arka tarafta 16MP kamera ile birlikte parmak izi tarayıcı sensörü yer alıyor. Ön tarafta ise selfie çekimleri ve video sohbetleri için 8MP ön kamera bulunuyor. 

Alcatel IDOL 5 akıllı telefon, Eylül ayı başında IFA 2017 Tüketici Elektroniği Fuarında tanıtılabilir, ancak tanıtımının ardından kısa süre içinde satışa sunulmayabilir. Ayrıca Alcatel IDOL 5 akıllı telefonun hangi bölgelerde satışa sunulacağı da henüz bilinmiyor. 

Whatsapp